Σοκ στο Ρέθυμνο: Μαθητής χτύπησε στην κοιλιά έγκυο καθηγήτρια

Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο

Η βία δεν έχει τέλος στα σχολεία. Το σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό ενός μαθητή σε σχολείο στο Ρέθυμνο, πριν μερικούς μήνες, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων - Βίντεο από ΣΚΑΪ

Επίθεση δέχτηκε έγκυος καθηγήτρια στο Ρέθυμνο της Κρήτης με θύτη μαθητή του σχολείου στο οποίο διδάσκει. Μάλιστα, ο νεαρός την χτύπησε στην κοιλιά την ώρα του μαθήματος χωρίς να υπολογίζει το γεγονός ότι η γυναίκα διανύει περίοδο εγκυμοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες του rethemnosnews.gr

Χανιά: Καταγγελία από γυναίκα για επίθεση με βελόνα

Υπογραμμίζεται ότι η καθηγήτρια, ευτυχώς, δε διατρέχει κίνδυνο κι είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο το νέο περιστατικό βίας προκαλεί έντονο προβληματισμό. Μάλιστα, ήδη έχουν κινηθεί κι ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες συμπεριλαμβάνουν – μεταξύ άλλων - αυστηρή ποινή στον μαθητή. 

Η εκπαιδευτικός ανέφερε την επίθεση στις Αρχές

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι παρόλο που η υπόθεση διαχειρίζεται ενδοσχολικά, η εκπαιδευτικός ανέφερε το περιστατικό βίας στην αστυνομία και συγκεκριμένα απευθύνθηκε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, ωστόσο δεν προέβει σε μήνυση. Το γεγονός, όμως, ότι το συμβάν έχει αναφερθεί στην αστυνομία, σημαίνει ότι οι γονείς του μαθητή θα κληθούν από τις Αρχές για αυστηρές συστάσεις.

Γκάζι: Παίρνει εξιτήριο ο 34χρονος που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι

Το άνευ προηγουμένου περιστατικό σημειώθηκε σε γυμνάσιο της πόλης του Ρεθύμνου κι επιβεβαιώθηκε από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανούσο Μαραγκάκη, ο οποίος τόνισε: «Για το περιστατικό έχουν ακολουθηθεί όλα τα προβλεπόμενα παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση του μαθητή και την βελτίωση του παιδαγωγικού κλίματος στο σχολείο μεταξύ των παιδιών και της εκπαιδευτικού. Γίνεται προσπάθεια με όλους να επιστρέψει η καθημερινότητα των παιδιών σε ένα καλύτερο παιδαγωγικό κλίμα».

Επίθεση ανηλίκων στην Αγία Παρασκευή: Άγνωστος απείλησε ξανά τον 14χρονο 

Επιπλέον, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.« Όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί, η κανονικοποίηση της βίας, η απουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, η υποστελέχωση των υποστηρικτικών δομών, η απομάκρυνση του ελληνικού σχολείου από τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες και άλλοι παράγοντες, σε συνδυασμό με τη στοχευμένη και μεθοδική απαξίωση του εκπαιδευτικού στη χώρα μας, δημιουργούν γόνιμο έδαφος για φαινόμενα βίας, από γονείς ή μαθητές, που μόνο «μεμονωμένα» δεν είναι.», αναφέρει μεταξύ άλλων. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top