Κομοτηνή: Στο δικαστήριο η υπόθεση της 9χρονης που διεκδικούν οι γονείς της

Η μητέρα έχασε την επιμέλειά της μετά από καταγγελία του συντρόφου της

Στο δικαστήριο της Κομοτηνής επιστρέφει η υπόθεση του 9χρονου σήμερα κοριτσιού, που διεκδικούν να πάρουν πίσω οι βιολογικοί της γονείς από την ανάδοχη οικογένεια στην οποία βρίσκεται. 

Η μητέρα είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού το 2018, μετά από καταγγελία του συζύγου της ότι κακοποιούσε το παιδί τους. Έκτοτε, το παιδί βρισκόταν στο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας. Μετά από αρκετούς δικαστικούς αγώνες, η μητέρα κατάφερε να πάρει πίσω την επιμέλεια.

Βιολογικοί γονείς ζητούν να πάρουν πίσω την κόρη τους μετά από πέντε χρόνια

«Εγώ κατήγγειλα τη σύντροφό μου για κακοποίηση. Όπως έχω πει και στο δικαστήριο, αυτά που κατήγγειλα δεν ίσχυαν. Το έκανα επειδή είχαμε μεταξύ μας τσακωμούς και μου είχε πει ότι θα έπαιρνε το παιδί και θα έφευγε. Εγώ δεν είχα αναγνωρίσει το παιδί και φοβήθηκα και πήγα κι έκανα αυτό το πράγμα», είχε παραδεχτεί στην Εύη Γιαρκά και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο πατέρας του κοριτσιού.

Οι βιολογικοί γονείς της 9χρονης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Οι βιολογικοί γονείς της 9χρονης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Σήμερα συζητείται στη δικαστική αίθουσα η αίτηση του Εθνικού Νηπιοτροφείου εναντίον των βιολογικών γονέων, με την οποία ζητείται η τροποποίηση της αρχικής απόφασης του δικαστηρίου να δοθεί πίσω το παιδί στους βιολογικούς του γονείς και να παραμείνει στους ανάδοχους γονείς. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, οι βιολογικοί γονείς σε εκτέλεση της απόφασης να πάρουν πίσω το παιδί τους, είχαν έρθει στην Αθήνα. Ωστόσο, συνάντησαν αντίσταση από τους υπαλλήλους του Νηπιοτροφείου και στο πλαίσιο αυτό είχε συλληφθεί η διευθύντρια του ιδρύματος και είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 3 μηνών.

Οι βιολογικοί γονείς ισχυρίζονται ότι ενώ οι σχέσεις με την κόρη τους ήταν άριστες, τον τελευταίο καιρό το κορίτσι εκδηλώνει εχθρική συμπεριφορά απέναντι τους.

Οι βιολογικοί γονείς της 9χρονης με τον δικηγόρο τους, Όθων Παπαδόπουλο στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Οι βιολογικοί γονείς της 9χρονης με τον δικηγόρο τους, Όθων Παπαδόπουλο στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Σημειώνεται, ότι η επιμέλεια του κοριτσιού ανήκει στο Νηπιοτροφείο και μάλιστα, το παιδί φέρεται να μη θέλει πια να επιστρέψει στη βιολογική οικογένεια.

«Το παιδί είναι σε μια ηλικία που έχει προσδεθεί σε κάποιο περιβάλλον, εκεί που έχει συνηθίσει, εκεί που διαβιεί. Όπως άλλωστε έκλαιγε και αντιδρούσε, όταν αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους βιολογικούς γονείς, χωρίς τη θέλησή τους, έτσι και τώρα είναι λογικό να μην επιθυμεί μια αλλαγή περιβάλλοντος. Όμως η διαδικασία αναδοχής τέκνου έχει μια προσωρινότητα. Οι ανάδοχοι γονείς, οι οποίοι ήταν παρόντες σήμερα στο δικαστήριο και φέρονται να είναι πίσω από τις ενέργειες που κάνει το Νηπιοτροφείο, έπρεπε να έχουν υπόψιν τους ότι αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση», είπε ο δικηγόρος των βιολογικών γονέων, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η απόφαση θα εκδοθεί σε τουλάχιστον δύο μήνες.

Δικηγόροι Νηπιοτροφείου: «Τα παιδιά είναι υποκείμενα δικαιωμάτων, όχι βαλιτσάκι»

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν το Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας μίλησαν στον Στρατή Λημνιό και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την υπόθεση.

Οι δικηγόροι του Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, Κατερίνα Παρασκευή Αγγελοπούλου και Μαρίκα Πουρναρά

Οι δικηγόροι του Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, Κατερίνα Παρασκευή Αγγελοπούλου και Μαρίκα Πουρναρά

«Εμείς έχουμε την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει αυτά που πρέπει και το απόλυτο συμφέρον του παιδιού θα γίνει και πάλι σεβαστό, όπως και την πρώτη φορά», σημείωσε η Κατερίνα Παρασκευή Αγγελοπούλου.

«Και στην Ελλάδα, το δίκαιο είναι παιδοκεντρικό. Τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως υποκείμενα δικαιωμάτων κι όχι ως βαλιτσάκια. Το ποιος το θέλει δεν είναι το διακύβευμα και δεν καλείται σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη να αποφασίσει γι’αυτό. Με βάση αυτό που θέλει το παιδί, είναι πια 9 χρόνων, θα πρέπει να ληφθεί η όποια απόφαση. Δεν είναι θέμα του ποιος θέλει τι αλλά το τι θέλει το παιδί», πρόσθεσε η ίδια.

«Είναι πολύ δύσκολο για τη μητέρα. Δεν μπορεί κανείς να μην αντιληφθεί τη δυσκολία αυτή, αλλά για να φτάσει εκεί, προηγήθηκαν κάποια άλλα πραγματικά περιστατικά. Επομένως, αντίστοιχα θα έλεγα ότι μπορούμε να μπούμε στη θέση του παιδιού. Δυστυχώς, υπάρχουν και γεγονότα, για τα οποία μπορούμε να μετανιώσουμε εκ των υστέρων», σημείωσε η δικηγόρος, Μαρίκα Πουρναρά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top