Μεσολόγγι: Η αντίδραση του κρεοπώλη όταν έμαθε ότι βρέθηκε η σορός

Όσα είπε στην πολύωρη απολογία του

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Ψύχραιμος, σκληρός και ατάραχος ήταν ο κατηγορούμενος κρεοπώλης κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του στην ανακρίτρια στο Μεσολόγγι. Η δικαστική λειτουργός προσπάθησε να ρίξει φως σε όλες τις πτυχές της δολοφονίας του Μπάμπη, όμως ο 50χρονος επιχείρησε να «θολώσει» τα νερά, θέλοντας ίσως με αυτό τον τρόπο να καλύψει και άλλα άτομα, τα οποία ήταν πιθανότατα μαζί του από την αρχή.

Εξελίξεις στο Μεσολόγγι: Βρέθηκε φυσίγγιο στο σημείο που εντοπίστηκε σορός

Οι αντιφάσεις του κρεοπώλη συνεχίστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας. Ο κατηγορούμενος αναίρεσε την αρχική 5λεπτη διαδρομή και θυμήθηκε ότι πήγε βόλτα με τον Μπάμπη για πάνω από 45 λεπτά. 

Μεσολόγγι: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του Μπάμπη

Ακολουθεί ο διάλογος του κρεοπώλη με την ανακρίτρια: 

Κρεοπώλης: Περάσαμε τα ΤΕΙ και κινηθήκαμε προς τα φωτοβολταϊκά. Κινήθηκαμε προς τα αριστερά σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά και εκεί φέρναμε γύρες.  40 με 45 λεπτά δεν μπορώ να προσδιορίσω  ακριβώς το χρόνο .

Ανακρίτρια: Δεν τον ρωτήσατε γιατί κάνατε βόλτες;

Κρεοπώλης: Και να τον ρωτούσα δε θα μου έλεγε και εμένα μου άρεσε κιόλας γιατί περνούσα ωραία.

Ανακρίτρια: Για ποιον λόγο είπατε στην κατάθεσή σας ότι αυτή η βόλτα ήταν 20 λεπτά;

Κρεοπώλης: Δεν το θυμάμαι και δεν είχα και το κινητό για να βλέπω την ώρα. 

Στην ερώτηση τι έκανε μετά, αφού άφησε τον Μπάμπη σε αυτό το σημείο, ο κρεοπώλης είπε ότι έκανε αναστροφή, γυρνώντας ουσιαστικά προς τα πίσω. Τον προδίδουν, όμως, οι κάμερες που τον δείχνουν να κινείται κανονικά και να μπαίνει μέσα στα χωράφια. 

«Πήρα τον Μπάμπη από το σπίτι. Όταν τον συνάντησα είχε μία θήκη για όπλο, δεν ξέρω τι όπλο, το κατάλαβα γιατί ακουμπούσε στο πόδι μου. "Τι το θες το όπλο;", τον ρώτησα. "Θα πας για κυνήγι;". "Κάπου με περιμένει κάποιος", μου είπε», υποστήριξε ο κρεοπώλης. 

Μεσολόγγι: Ο αντίδραση του κρεοπώλη όταν έμαθε ότι βρέθηκε η σορός

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 50χρονος βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Μπάμπη όταν ενημερώθηκε ότι εντοπίστηκε η σορός ξεφύσησε και κοίταξε προς τον ουρανό. Αυτή είναι και η στιγμή που η αστυνομικοί πιστεύουν ότι «έσπασε» κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, δεδομένου του ότι όλες τις ημέρες που εξετάζεται από τις αρχές δείχνει παγερός και αρνείται τα πάντα.

Ωστόσο, στη συνέχεια, με ψυχραιμία συνέχισε να υποστηρίζει ότι ο Μπάμπης του ζήτησε να συναντηθούν. 

Κρεοπώλης: Ο Μπάμπης ήρθε το απόγευμα από το μαγαζί και μου ζήτησε να τον πάω κάπου, χωρίς να μου πει που. Του είπα να μείνει για καφέ και μου είπε ότι βιαζόταν και έφυγε. Με κάλεσε δύο φορές. Η πρώτη 20.25 και η άλλη λίγο νωρίτερα. 

Ανακρίτρια: Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι τον καλείτε εσείς 18.25 και μιλήσατε για 12 δευτερόλεπτ.;

Κρεοπώλης: Δε θυμάμαι να τον πήρα εγώ .

Στη συνέχεια της απολογίας του απάντησε στο γιατί δεν είχε κινητό μαζί του, ενώ έδωσε εξηγήσεις για ποιο λόγο καθάρισε το σπίτι του αργά το βράδυ με χλωρίνη. 

Ανακρίτρια:  Όταν συναντήθηκατε με τον ΜΠάμπη είχατε το τηλέφωνο ;Αν όχι γιατί δεν το είχατε μαζί σας

Κρεοπώλης: Δεν το είχα μαζί μου το άφησα σπίτι γιατί έφυγα βιαστικά .

Ανακρίτρια: Για ποιον λόγο καθαρίσατε το σπίτι αργά το βράδυ;

Κρεοπώλης: Καθάρισα το βράδυ γιατί την άλλη ημέρα δούλευα και δεν είχα χρόνο που θα έρχονταν να το δει ο μηχανικός.

Ανακρίτρια: Τι καθαρίσατε με χλωρίνη; 

Κρεοπώλης: Ξεσκόνισα τα έπιπλα, μη φανταστείτε πολύ, σκούπισα και σφουγγάρισα με τη χλωρίνη που είχα πάρει από το κρεοπωλείο.

Μεσολόγγι: Όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ - Τι είπε ο Μπάμπης στον κολλητό

Όσο ο κρεοπώλης δε «σπάει» τη σιωπή του, τόσο το μυστήριο της δολοφονίας του Μπάμπη περιπλέκεται και τα ερωτήματα για το μοιραίο βράδυ παραμένουν.

Τη νύχτα που ο 31χρονος εξαφανίστηκε, είχε καλέσει τον κολλητό του φίλο, στον οποίο και είχε αναφέρει ότι θα βρεθεί με τον κρεοπώλη πριν φύγει για την Ιταλία. Ωστόσο, του ανέφερε ότι θα πήγαιναν για κυνήγι στην περιοχή Ρετσίνα, που βρίσκεται βόρεια του Μεσολογγίου και μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του.

Στις 20:20-20:30, ο Μπάμπης έφυγε από το σπίτι. Φορούσε ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν και λευκά αθλητικά παππούτσι. Ό,τι ρούχα και εξοπλισμό είχε για κυνήγι βρέθηκαν στο σπίτι του. Είχε μαζί του και την καραμπίνα του μάρκα Μπρέντα, την οποία πήρε μαζί του. Ταυτότητες, διαβατήρια τα άφησε όλα στο σπίτι του.

Ο κολλητός του Μπάμπη του τηλεφώνησε έξι - επτά φορές το βράδυ της Πέμπτης, όμως δεν τον βρήκε. Τον πήρε ξανά την επόμενη, όμως ο Μπάμπης δεν απάντησε ποτέ.

Την Παρασκευή έμαθε για την εξαφάνισή του. Τον ρώτησε η μητέρα του Μπάμπη εάν ήξερε πού είναι το παιδί της και εκείνος της είπε για τον κρεοπώλη.

Η μητέρα τηλεφώνησε στον κρεοπώλη και αυτός της είπε ότι τον άφησε σε συγκεκριμένο σημείο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top