Ξεκίνησε το Πατρινό Καρναβάλι – Γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη

Παραδόθηκε το Λάβαρο στο δημαρχείο

Το Πατρινό Καρναβάλι 2024 άνοιξε και επίσημα τις πύλες του σήμερα Σάββατο 20 Ιανουαρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ξετυλιχτεί στους δρόμους της Πάτρας κατά τη διάρκεια όλης της μέρας έως αργά το βράδυ.

Όπως αναφέρει το tempo24.newς της πομπής που αφίχθη στο Δημαρχείο, προπορευόταν το συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band και ακολουθούσαν οι X-Saltibagos, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και τα μέλη του ΔΣ, η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Γεωργία Σακκά, μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, εθελοντές, η τελάλισσα Μαρία Αγουρίδη με το Μουσικό Άρμα και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και καρναβαλιστές.

Την πομπή καλωσόρισε στην πόρτα του Δημαρχείου, ο δήμαρχος Πατρέων που υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, παρέλαβε το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Την εκδήλωση σφράγισε το έθιμο του σοκολατοπόλεμου από το μπαλκόνι του Δημαρχείου.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις 17 Μαρτίου, σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Καρναβάλι της Πάτρας: Οι σημερινές εκδηλώσεις

Από νωρίς το απόγευμα, στις 18:30 στη πλατεία Γεωργίου, οι διοργανωτές του καρναβαλιού καλούν τον κόσμο να συντονιστεί με τις επιλογές των djs Τάκη Αγγελόπουλου και Παναγιώτη Μουζάκη, που θα ανεβάσουν τα καρναβαλικά ντεσιμπέλ. Μαζί τους ερασιτέχνες ηθοποιοί – παρουσιαστές θα αλληλοεπιδρούν με το κοινό.

Στις 20:00 ο καταξιωμένος θίασος θεατρικού δρώμενου (Θέατρο Δρόμου Helix) με την Baroque Παρέλαση θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο, ακολουθώντας τη διαδρομή: Μαιζώνος, Βότση, Ρήγα Φεραίου, Ερμού, Μαιζώνος – άφιξη στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου.

Η Baroque Παρέλαση είναι μια δράση με τη μορφή νυχτερινής παρέλασης, ιδιαίτερα εντυπωσιακή και ταιριαστή με το πνεύμα της καρναβαλικής γιορτής. Συμμετέχουν δέκα ηθοποιοί και τρεις μουσικοί με κρουστά.

Ψηλά ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις, τεράστιες φούστες και εντυπωσιακά κοστούμια διαφορετικών χρωμάτων, ακροβάτες, ζογκλέρ με φωτιές, και αρλεκίνοι συνθέτουν μια μαγική εικόνα, σκορπώντας χαρά και γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Η ώρα της επίσημης έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα είναι στις 21:00 στην πλατεία Γεωργίου Α’ και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έχοντας δίπλα του την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ θα κηρύξει την έναρξη. Οι καθιερωμένες σοκολατορίψεις των σωματείων θα αφήσουν την απαραίτητη γλυκιά πινελιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top