Greek Mafia: Το στοιχείο που οδήγησε στους δολοφόνους Σκαφτούρου - Ρουμπέτη

Έγινε μία ακόμα σύλληψη από την αστυνομία

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την εκπομπή Ζήνα το βράδυ

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη. Παράλληλα η  αστυνομία έχει προχωρήσει σε ακόμα μία ακόμα μετά από έρευνες που διεξήγαγε σε σπίτια. Μάλιστα, σε ένα από αυτά βρέθηκε βαρύς οπλισμός. Συνολικά, στο επίκεντρο των ερευνών, πέρα από τους τρεις συλληφθέντες, βρίσκονται ακόμα οκτώ άτομα.

Greek Mafia: Συλλήψεις για τις δολοφονίες Ρουμπέτη και Σκαφτούρου

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του ενός εκ των δύο που συνελήφθησαν χθες μέσα από ένα αποτύπωμα, ενώ μετά τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη τα στόματα άνοιξαν κι έγιναν σημαντικές αποκαλύψεις. 

Greek Mafia: Η εκτέλεση «Ζαμπόν» στον Νέο Κόσμο και το λαθρεμπόριο καυσίμων

 Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση δύο ακόμα εμπλεκομένων, που βρίσκονται στις φυλακές της Λάρισας και τους Μαυροβουνίου, ενώ δύο ακόμα εμπλεκόμενοι, φέρονται να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Τέλος, αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

Greek Mafia: Η δολοφονία Σκαφτούρου

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας. Οι εκτελεστές του, εισέβαλαν στην αυλή του σπιτιού και τον γάζωσαν με 15 σφαίρες.  Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά την 22χρονη κόρη του αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του.

DNA των θυμάτων στον Κορυδαλλό βρέθηκε στο όχημα με τον βαρύ οπλισμό

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της «Greek Mafia», με βαρύ βιογραφικό, καθώς είχε απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Greek Mafia: Η δολοφονία Ρουμπέτη

Η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη ήταν μία διπλή εκτέλεση που έγινε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο γκαράζ του σπιτιού του ενός θύματος, φαίνονταν οι εκτελεστές μέσα σε ένα λεπτό να εκτελούν την αποστολή τους και να αφαιρούν δύο ζωές. 

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό

Στο βίντεο φαίνονται οι δύο άνδρες να φτάνουν στο γκαράζ με το ασημένιο τζιπ τους. Η γκαραζόπορτα άνοιγε με δυσκολία και ο συνοδηγός αναγκάστηκε να κατέβει από το αμάξι και να την ανοίξει χειροκίνητα. Αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για τους εκτελεστές, που τους σκότωσαν και τους δύο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top