«Καμπανάκι» για τα ζελεδάκια κάνναβης - Αποσύρονται από τα περίπτερα

Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα ζελεδάκια κάνναβης / Βίντεο Action24

«Καμπανάκι» έχουν σημάνει οι ειδικοί για τα ζελεδάκια κάνναβης που πωλούνται στα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ και είναι εύκολα προσβάσιμα ακόμα και σε ανηλίκους.

Συναγερμός για τα ζελεδάκια κάνναβης που καταναλώνουν ανήλικοι

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν ήδη ξεκινήσει να αποσύρονται από την αγορά, καθώς περιέχουν ναρκωτικές ουσίες και είναι άκρως επικίνδυνα.

«Μια από τις πρώτες μου αποφάσεις που υπέγραψα ήταν να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά τα ζελεδάκια κάνναβης που πωλούνται στα περίπτερα είναι επικίνδυνα και εμπεριέχουν ναρκωτική ουσία. Τα εντάξαμε στις ναρκωτικές ουσίες και πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από όλα τα σημεία πωλήσεως, είναι παράνομα. Αυτά τα ζελεδάκια δεν είναι να τα παίρνουν τα παιδιά και να τα τρώνε σαν τσίχλες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης στο Action24. 

Τι είναι τα ζελεδάκια κάνναβης

Τα ζελεδάκια κάνναβης που περιέχουν την ουσία HHC  (εξαϋδροκανναβινόλη)χρησιμοποιούνται ως υποκατάτατο ναρκωτικών ουσιών και έχουν σημάνει συναγερμό στους γονείς ανηλίκων. 

Πρόκειται για παστίλιες που πωλούνται σε μεγάλα περίπτερα και μίνι μάρκετ, με την επισήμανση ότι πρέπει να καταναλώνται μόνο από ενήλικες και μάλιστα σε πολύ μικρή δοσολογία.

Ωστόσο, οι ανήλικοι βρίσκουν τρόπους να τα προμηθεύονται, παρά την άρνηση των καταστηματαρχών.

Η ουσία HHC - που δεν είναι φυτική αλλά παράγεται στο εργαστήριο - και τα παράγωγά της αναμένεται να υπαχθούν στον Πίνακα Β’ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν.3459/2006 «Κώδικας Νόμων για τα Ναρκωτικά» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον ν.4139/13 «Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις». Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα επόμενα 24ωρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top