Θάσος: Θετικός στον στρεπτόκοκκο και τον RSV ο 4χρονος που πέθανε

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση

Ένα αγοράκι ηλικίας 4,5 ετών έχασε τη ζωή του προσβεβλημένο από τον ιό RSV και πυογόνο στρεπτόκοκκο, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

ΙΣΑ: Πώς θα προστατευθούμε από λοιμώξεις και στρεπτόκοκκο μέσα στις γιορτές

Το αγοράκι μεταφέρθηκε αρχικά το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στη Θάσο, όπου και αντιμετωπίσθηκε αρχικά.

Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Καβάλας και λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας προχώρησαν στη διασωλήνωση του μικρού παιδιού και στη διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο.

Στρεπτόκοκκος: Ανησυχία από τον θάνατο του 8χρονου – Πώς κολλάει;

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιπποκρατείου, «το αγοράκι εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαριά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

Ημαθία: 8χρονος πέθανε από στρεπτόκοκκο 

Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes)».

Μάχη για τη ζωή της δίνει 40χρονη με στρεπτόκοκκο - Είναι μητέρα βρέφους

Αναφερόμενη στον στρεπτόκοκκο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σύστησε στους γονείς να επικοινωνούν αμέσως με τον παιδίατρο, μόλις το παιδί εμφανίσει το πρώτο σύμπτωμα, ακόμα κι αν δεν έχουν πυρετό. 

Στρεπτόκοκκος: «Δε συνιστά πανδημία» - Τι ισχύει για τα τεστ ανίχνευσης

«Ο στρεπτόκοκκος ειδικά εμφανίζει πονόλαιμο. Αν δοθεί αγωγή άμεσα δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά», διαβεβαίωσε η κ. Παγώνη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top