Καιρός: Πού θα χιονίσει την Τρίτη - Τι προβλέπεται για την Αττική

'Ερχεται πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση Κολυδά

Τις επόμενες ωρες η κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα υποχωρεί, ωστόσο έρχεται χιονιάς από Τρίτη και πτώση της θερμοκρασίας.

Καιρός: 'Ερχεται ψύχος από την Ουκρανία - «Χιόνια και στην Αττική»

Ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star με τον Σπύρο Λάμπρου εξηγώντας ποια είναι τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα. 

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο τα κυριότερα φαινόμενα που αναμένονται την εβδομάδα που ξεκινάει, περιλαμβάνουν την πτώση της θερμοκρασίας κατά περίπου 5 βαθμούς από την ερχόμενη Τρίτη και την επικράτηση θυελλωδών βοριάδων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Καιρός: Πού θα χιονίσει την Τρίτη - Η πρόγνωση Κολυδά

Επίσης σε πολλές περιοχές της χώρας, τα χιόνια δε θα περιοριστούν στα ορεινά αλλά θα επεκταθούν και στις ημιορεινές περιοχές ιδίως δε σε Θεσσαλία, δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και λιγότερο στην περιοχή της Αττικής. Έτσι, στην Πάρνηθα ίσως να έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις, αλλά το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι τα χιόνια στη Βοιωτία.

Ο χιονιάς δε θα κρατήσει πολύ καθώς οι χιονοπτώσεις θα είναι λιγότερες την Τετάρτη, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει.

Ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Παρασκευή, το οποίο μεταξύ άλλων θα «δώσει» και βροχές στην Κρήτη, κάτι που θα δώσει τέλος στην ανομβρία της περιοχής. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top