Ανησυχία για την έξαρση κορωνοϊού, γρίπης και στρεπτόκκοκου

Τι πρέπει να προσέξουμε στις γιορτές

Στα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, γρίπης και στρεπτόκοκκου αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Ενόψει των γιορτών, συνέστησε προσοχή καθώς «κάθε σπίτι έχει έναν άρρωστο» λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης του κορωνοϊού σε συνδυασμό με τη γρίπη και τον στρεπτόκκοκο. 

Μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση και χρειάζεται πρσοχή. «Έχουμε και τη γρίπη κα τις ιώσεις αλλά και τον στρεπτόκοκκο που έχει πανικοβάλει τον κόσμο. Ο στρεπτόκοκκος είναι γνωστός και τα περιστατικά αντιμετωπίζονται. Όταν ξεκινάμε τα συμπτώματα στα παιδιά, δηλαδή ένα πονόλαιμο και πυρετό, παίρνεις τον παιδίατρο, ο οποίος ξέρει το ιστορικό. Εάν αντιμετωπιστεί γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα» τόνισε. 

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στην περίπτωση του 8χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του από στρεπτόκκοκο στην Ημαθία. 

Στρεπτόκοκκος: Ανησυχία από τον θάνατο του 8χρονου – Πώς κολλάει;

«Το 8χρονο παιδάκι, από την πληροφορία που έχω, είχε τέσσερις ήμερες πυρετό. Εάν το παιδί είχε ξεκινήσει εγκαίρως την αντιβίωση, τότε δε θα υπήρχε πρόβλημα. Ο στρεπτόκοκκος δίνει πονόλαιμο, υψηλό πυρετό αλλά δεν χρειάζεται πανικός. Η ανακοπή που έκανε το παιδί είναι σπάνια. Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον στρεπτόκοκκο» πρόσθεσε. 

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο της γρίπης καθώς λόγω γιορτών, οικογένειες και φίλοι θα μαζευτούν σε κλειστούς χώρους για να γιορτάσουν τις άγιες μέρες. «Πρέπει τώρα που βρισκόμαστε όλοι μαζί να έχουμε αντισηπτικό μαζί μας, να μην ξεχνάμε να κάνουμε τεστ και να φοράμε μάσκα», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top