Dirty Santa: Μάθε πώς παίζεται το καλύτερο χριστουγεννιάτικο παιχνίδι

Προσπαθήστε να... κλέψετε τα δώρα που σας αρέσουν!

Χριστουγεννιάτικα δώρα: Tips για να μη δώσουμε μία περιουσία / βίντεο ΕΡΤ

Η πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου είναι εδώ και τι πιο όμορφο να τη γιορτάσετε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, παίζοντας ένα από τα πιο διασκεδαστικά Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια ανταλλαγής δώρων! Ο λόγος για το Dirty Santa (κάποιοι το αποκαλούν και White Elephant), ένα ξεκαρδιστικό παιχνίδι, όπου οι συμμετέχοντες, δηλαδή οι Santas, προσπαθούν να κλέψουν τα δώρα που τους αρέσουν από τους υπόλοιπους.  

Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά δίνουμε τα δώρα; 

Σε αντίθεση με το Secret Santa, όπου οι συμμετέχοντες προσπαθούν να μαντέψουν από ποιον προέρχονται τα εξατομικευμένα δώρα τους, το Dirty Santa προσθέτει μια διασκεδαστική, ανταγωνιστική ανατροπή.

Πώς ξεκίνησε το Dirty Santa

Πιστεύεται ότι το συνήθειο της ανταλλαγής δώρων προέρχεται από το Σιάμ (Ταϊλάνδη), όπου ένας πολύ ενοχλημένος βασιλιάς του Σιάμ δώρισε τους αυλικούς του ένα σπάνιο είδος ελέφαντα (αλμπίνο). Εκ πρώτης όψης το δώρο αυτό φαινόταν εντυπωσιακό, όμως στην πραγματικότητα ήταν πολύ ενοχλητικό για τους αυλικούς που έλαβαν αυτό το δώρο, αφού η φροντίδα ενός τέτοιους σπάνιου ζώου ήταν πανάκριβη. 

Γι' αυτό και το παιχνίδι White Elephant εξελίχθηκε με τον καιρό ένα έθιμο κατά το οποίο κάποιος δώριζε μη πρακτικά αντικείμενα σε κάποιον άλλον, τα οποία συχνά ήταν αστεία ή συμβολικά. Ενώ το White Elephant είναι ένα κοινό όνομα γι' αυτό το είδος ανταλλαγής δώρων, το Dirty Santa είναι πιο συγκεκριμένο για το Νότο.

Γιατί είναι τόσο διασκεδαστικό παιχνίδι

Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε μέρος στο Dirty Santa με ένα ωραίο, καινούριο και πρακτικό δώρο, παρ' όλα αυτά, στοπός του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι οι συμμετέχοντες να προσφέρουν κάτι που είναι εντελώς απροσδόκητο, ξεκαρδιστικό και μη πρακτικό - όσο πιο... άκυρο τόσο το καλύτερο. Κάποια ξεκαρδιστικά παραδείγματα, για να σας βάλουμε στο νόημα είναι: Παπούτσια κλόουν, ένα βάζο με τουρσιά, μια παλιά, κούκλα Άγιου Βασίλη κ.ο.κ..

Τα συγκεκριμένα δώρα, φυσικά και είναι λιγότερο επιθυμητά σε σύγκριση με τις αστείες κάλτσες, τις κούπες καφέ και τα μπλουζάκια, που σίγουρα θα εμφανιστούν στο τραπέζι.

Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με αντικείμενα που έχετε στο σπίτι!

Πώς να παίξετε το Dirty Santa ή White Elephant

Ας δούμε, λοιπόν, τους κανόνες για να παίξετε Dirty Santa με την παρέα σας:

Ορίστε το όριο των χρημάτων που θα ξοδέψετε για τα δώρα 

Το παιχνίδι σας δεν χρειάζεται να έχει θέμα, αλλά είναι πάντα καλύτερο να ορίζετε ένα όριο τιμής, για να είναι δίκαιο προς όλους.

Τυλίξτε το δώρο σας χωρίς ετικέτα

Σας συμβουλεύουμε να τυλίξετε το δώρο σας με όσο το δυνατόν πιο περίτεχνο τρόπο, για να κεντρήσετε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Δοκιμάστε να τυλίξετε το δώρο σας σε πολλές στρώσεις χαρτιού ή να το τοποθετήσετε σε κουτιά διαφορετικού μεγέθους για να φαίνεται σαν κα΄τι πολύ εντυπωσιακό, όταν, για παράδειγμα, στην πραγματικότητα κρύβεται μέσα ένα τηλεχειριστήριο τηλεόρασης. 

Αποφασίστε πού θα τοποθετηθούν τα δώρα

Επιλέξτε ένα σημείο όπου οι συμμετέχοντες-καλεσμένοι θα αφήνουν τα δώρα τους για το παιχνίδι του Dirty Santa, χωρίς να τους βλέπουν οι υπόλοιποι. Ώστε σε περίπτωση που κάποιος μάθει τι έφερε ένας άλλος καλεσμένος και θέλει να το κλέψει στο παιχνίδι, να μην ξέρει ποιο δώρο είναι. 

Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού - Οι τάσεις για το 2023

Προτού ξεκινήσει το Dirty Santa, όλοι επιλέγουν έναν αριθμό

Επτά οι συμμετέχοντες; Επτά και οι αριθμοί. Εκείνος που τράβηξε τον αριθμό 1 ξεκινά το παιχνίδι. Έτσι μόλις ο πρώτος επιλέξει ένα δώρο από το σωρό και το ανοίξει και το δείξει σε όλους, το παιχνίδι ξεκινά. Ο δεύτερος σε σειρά, έχει το δικαίωμα να κλέψει το δώρο του πρώτου ή να επιλέξει ένα διαφορετικό δώρο από τα πολλά. Αυτό συνεχίζεται με όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να κλέψουν ένα από τα ανοιγμένα δώρα ή να επιλέξουν ένα τυλιγμένο.

Ένα δώρο δεν μπορεί να κλαπεί πάνω από τρεις φορές

Ο οικοδεσπότης θα πρέπει να κρατά έναν απολογισμό για κάθε δώρο και να ανακοινώνει όταν ένα δώρο δεν μπορεί κλέον να κλαπεί από κάποιον.

Εάν το δώρο σας κλαπεί, δεν μπορείτε να το κλέψετε αμέσως

Μπορείτε να κλέψετε ένα άλλο δώρο ή να επιλέξετε από το σωρό. Προσωπικά, επιλέγουμε όλα τα μυστηριώδη δώρα που δεν έχουν ανοιχτεί, έτσι ώστε όλο το απόθεμα να αποκαλυφθεί νωρίτερα.

Όταν ανοίξουν όλα τα δώρα, το άτομο που τράβηξε το νούμερο 1 έχει τη δυνατότητα να κλέψει ένα δώρο (καθώς δεν είχε δώρα για να κλέψει αρχικά). Το παιχνίδι τελειώνει όταν οι συμμετέχοντες επιλέξουν να μην κλέψουν άλλο δώρο και κρατήσουν αυτό που έχουν. Εάν αποφασίσουν να κλέψουν, τότε το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να αποφασίσει κάποιος να κρατήσει το δώρο του.

Συμβουλές για να κερδίσετε το αγαπημένο σας δώρο

Η μεγαλύτερη συμβουλή μας για τον Dirty Santa είναι να προσέχετε πόσες φορές έχουν κλαπεί τα αγαπημένα σας δώρα, ειδικά αν είστε ο τυχερός που τράβηξε το νούμερο 1.

Καλή σας διασκέδαση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top