Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού - Οι τάσεις για το 2023

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2023 - Μοναδικές ιδέες για το σπίτι σας

Ήρθε αυτή η μαγική εποχή του χρόνου, αυτή των Χριστουγέννων, όπου το Αλεξανδρινό έχει την τιμητική του και εμείς σας προτείνουμε υπέροχες ιδέες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού και του εορταστικού τραπεζιού σας, ώστε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Αλεξανδρινά για τους λάτρεις του design

Το Αλεξανδρινό έχει την τιμητική του και εμείς σας προτείνουμε υπέροχες ιδέες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού και του εορταστικού τραπεζιού σας

Κρεμαστές διακοσμήσεις για τα Χριστούγεννα, με πρωταγωνιστή το Αλεξανδρινό

Οι πιο ιδιαίτερες κρεμαστές δημιουργίες με Αλεξανδρινό για τη γιορτινή περίοδο! Στεφάνια και συνθέσεις που κρέμονται από την οροφή ή την πόρτα και τον τοίχο. Πάρτε ιδέες παρακάτω!

Από το ταβάνι

Τα στεφάνια είναι πολύ δημοφιλή την περίοδο των Χριστουγέννων και είναι εύκολο να ενσωματώσετε Αλεξανδρινά σε μια όμορφη και γιορτινή σύνθεση. Για αυτό το κρεμαστό στεφάνι, θα χρειαστείτε δύο μεταλλικά στεφάνια με ενσωματωμένα κηροπήγια, ένα κόκκινο Αλεξανδρινό, κλαδιά ελάτου και πεύκου, έναν δοκιμαστικό σωλήνα με τρύπες, νήμα, σύρμα, ένα κερί, κουκουνάρια και διακοσμητικά και στολίδια της αρεσκείας σας. Από εργαλεία, θα χρειαστείτε ένα ψαλίδι κηπουρικής, ένα τρυπάνι και λίγο σύρμα.

Βήμα 1: Ενώστε τα δύο στεφάνια στο επάνω μέρος και χωρίστε τα στο κάτω μέρος με διαχωριστικά, όπως κλωναράκια, πάνω στα οποία μετά θα κολλήσετε, κατά μήκος, τα κλαδάκια του ελάτου.
Tip: Για να ασφαλίσετε καλύτερα την κατασκευή σας, χρησιμοποιήστε σύρμα και τρυπάνι.


Βήμα 2: Με σύρμα, στερεώστε τα υπόλοιπα υλικά στη βάση, όπως κλαδιά πεύκου, τις μπάλες και τα κουκουνάρια. Στερεώστε τους δοκιμαστικούς σωλήνες ανάμεσα στα κλαδιά με σύρμα.

 


Βήμα 3: Ρίξτε νερό στους δοκιμαστικούς σωλήνες και προσθέστε τα κομμένα αλεξανδρινά. Τέλος, τοποθετήστε το κερί στο κηροπήγιο και κρεμάστε το στεφάνι.
Tip: για να διατηρήσετε φρέσκο το αλεξανδρινό για περισσότερο, βυθίστε την κομμένη άκρη του σε ζεστό νερό θερμοκρασίας 60°C για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε κρύο νερό.


 

Στη σειρά

Εδώ, κομμένα Αλεξανδρινά σε σωληνάρια νερού δημιουργούν μία εντυπωσιακή, γιορτινή σύνθεση, ανάμεσα σε γυάλινα και μεταλλικά στολίδια. Τα κομψά φύλλα του Αλεξανδρινού σε σομόν και βερικοκί αποχρώσεις, ταιριάζουν υπέροχα με τα στοιχεία που επικρατούν στον χώρο, σε κοραλλί, ροζ και λευκούς τόνους.

Το πιο λαμπερό στολίδι

Σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα: ανάμεσα στα λαμπερά Χριστουγεννιάτικα στολίδια του δέντρου το κατακόκκινο Αλεξανδρινό κλέβει την παράσταση. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα βάλτε το Αλεξανδρινό σε ένα κρεμαστό δοχείο με κωνικό σχήμα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για τους λάτρεις του μινιμαλισμού

Σκανδιναβικός μινιμαλισμός

Οι Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις σε ουδέτερα και γήινα χρώματα, αποτελούν τάση τη φετινή σεζόν. Εδώ, μίνι Αλεξανδρινά τοποθετημένα σε μεταλλικά δοχεία ακτινοβολούν μέσα στην απλότητα αυτής της πρότασης.


Κρεμάμενο στολισμένο ράφι

Λαμπερά, κόκκινα Αλεξανδρινά ακτινοβολούν δίπλα στο παράθυρο. Τοποθετημένα σε έναν ρουστίκ ξύλινο δίσκο, μέσα σε φθαρμένα πήλινα βάζα, με λίγα κουκουνάρια, κλαδιά και ένα κόκκινο αστέρι, αυτά τα Αλεξανδρινά μαγνητίζουν τα βλέμματα - ενώ τα φυσικά υλικά προσθέτουν μία shabby chic χροιά σε αυτήν την πρόταση.


Χριστουγεννιάτικες προτάσεις διακόσμησης με αλεξανδρινά με έμπνευση από το δάσος. Γιορτινές ιδέες με φυσικά υλικά.

Τα κλαδιά ελάτου και πεύκου, τα κουκουνάρια, τα βρύα και τα μούρα είναι αγαπημένα στοιχεία των φίλων της χειροτεχνίας το φθινόπωρο και το χειμώνα και μία βόλτα στο δάσος είναι αρκετή για να βρει κανείς ό,τι χρειάζεται για να διακοσμήση υπέροχα το σπίτι του.

Οι ειδικοί του Stars for Europe παρουσιάζουν ιδέες για επιτραπέζιες συνθέσεις, χριστουγεννιάτικα στεφάνια και διακοσμητικά εσωτερικού χώρου, όπου το αλεξανδρινό και τα φυσικά υλικά πρωταγωνιστούν.

Το γιορτινό τραπέζι μεταμορφώνεται σε δάσος

Όταν οι φίλοι και οι συγγενείς μαζεύονται για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, ένα όμορφα διακοσμημένο τραπέζι είναι must. Με τα εντυπωσιακά φύλλα του, το αλεξανδρινό είναι η ιδανική επιλογή και σε συνδυασμό με βρύα, φύλλα πεύκου και άλλα φυσικά στοιχεία, το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.       

Μια γιορτή για τις αισθήσεις

Η πλούσια και πολυτελής σύνθεση, όπου τα φυσικά υλικά κυριαρχούν σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Κόκκινα μίνι αλεξανδρινά παντρεύονται με μίνι έλατα και παχύφυτα πάνω σε ένα παχύ στρώμα από βρύα, ενώ κλαδιά, μήλα, κουκουνάρια και χρυσά φύλλα προσθέτουν μικρές πινελιές και τα σκούρα κόκκινα κεριά δημιουργούν ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Συμβουλή: Μπορείτε να βρείτε βρύα και κουκουνάρια σε ανθοπωλεια και φυτώρια. Τα φυσικά, επεξεργασμένα βρύα για διακοσμητικούς σκοπούς έχουν την ιδανική ποσότητα υγρασίας, οπότε είναι κατάλληλα να τα τοποθετήσετε στο τραπέζι σας. Ωστόσο, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα αδιάβροχο κάλυμμα.

Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Κάντε το σπίτι σας γιορτινό


Η ιδανική φροντίδα για τα αλεξανδρινά

Εάν φροντίζετε σωστά τα αλεξανδρινά σας, θα μπορείτε να τα απολαμβάνετε για πολύ περισσότερο χρόνο μετά τις γιορτές. Τα υπέροχα φύλλα τους, σε διάφορα χρώματα, σχήματα και μεγέθη, δίνουν χρώμα σε κάθε δωμάτιο και δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα τις μουντές μέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα. Οι ειδικοί του Stars for Europe (SfE) γνωρίζουν ποιες συμβουλές πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε τα αλεξανδρινά σας υγιή και δυνατά, ώστε να κρατήσουν τα λαμπερά τους χρώματα μέχρι και τη νέα χρονιά:

•    Αγοράστε φυτά που έχουν διατηρηθεί σωστά
•    Τυλίξτε τα και πηγαίνετε γρήγορα στο σπίτι
•    Προσαρμόστε σιγά-σιγά το φυτό σας στη νέα θερμοκρασία περιβάλλοντος
•    Επιλέξτε φωτεινό και  ζεστό σημείο στο σπίτι
•    Τακτικό πότισμα κάθε δύο-τρεις ημέρες 

 

Πηγή: starsuniteeurope.eu

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top