Αλεξανδρινά για τους λάτρεις του design

Μοντέρνες συνθέσεις με κομμένα αλεξανδρινά

Διακοσμήσεις με αλεξανδρινά για τους λάτρεις του design

Αλεξανδρινό και design. Με την πρώτη οι λέξεις αυτές ακούγεται να μην ταιριάζουν, γιατί το αλεξανδρινό έχει μια πιο «παραδοσιακή» εικόνα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ιδανικότερη επιλογή για εντυπωσιακές, χειμερινές συνθέσεις από αυτό. Χάρη στην ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών, το αλεξανδρινό πέρα από ένα όμορφο φυτό στη γλάστρα, ταιριάζει ιδανικά και ως κομμένο λουλούδι στις περισσότερες συνθέσεις.

Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Κάντε το σπίτι σας γιορτινό

Με τα εντυπωσιακά φύλλα του που μοιάζουν σαν ψεύτικα και τη μεγάλη διάρκεια ζωής του στο βάζο, το αλεξανδρινό αποτελεί μια άριστη επιλογή για τη δημιουργία γιορτινών συνθέσεων, όπως φαίνεται και στις ιδέες που ακολουθούν.

Φλοράλ αριστουργήματα σε διακριτικές αποχρώσεις του ροζ


Χριστουγεννιάτικο αστέρι: Σε αυτό το μαγικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι σε ρομαντικούς τόνους του ροζ, κομμένα αλεξανδρινά τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο σε στεφάνι αφρού. Τα εντυπωσιακά φύλλα του αλεξανδρινού σε αποχρώσεις του ροζ, του τριαντάφυλλου και του βερίκοκου, δίνουν ένα υπέροχο, ρομαντικό αποτέλεσμα. Τα αλεξανδρινά συνδυάζονται ιδανικά με χρωματιστά αποξηραμένα λουλούδια, βρύα και κλαδιά. Λίγα χριστουγεννιάτικα στολίδια στο κέντρο του στεφανιού χαρίζουν λάμψη, ενώ τα ψηλόλιγνα κεριά σε απαλό ροζ χρώμα ολοκληρώνουν τη σύνθεση.


Στην εικόνα στα δεξιά ένα απλό πράσινο φυτό σε γλάστρα συνδιάζεται υπέροχα με την εντυπωσιακή σύνθεση που βρισκεται πάνω στο τραπέζι. Το αλεξανδρινό με τα μεγάλα φύλλα που μοιάζουν σαν ψεύτικα, κλέβει τις εντυπώσεις. Ταιριασμένα με με κλαδιά ευκαλύπτου, λιόπρινου και βρύα, δημιουργούν μία εκλεπτισμένη σύνθεση που σίγουρα θα φτιάξει την ατμόσφαιρα για τα Χριστούγεννα.

Πρωτότυπη σύνθεση με αλεξανδρινό σε ψυχρές αποχρώσεις του λευκού και του μπλε


Η αντίθεση που δημιουργεί αυτή η κομψή επιτοίχεια σύνθεση με κομμένα αλεξανδρινά και αποξηραμένα λουλούδια με το μινιμαλιστικό ύφος του δωματίου, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Ο συνδυασμός απαλών αποχρώσεων του μπλε, του γκρι και των γήινων τόνων τονίζει τη λάμψη των λευκών και μπεζ αλεξανδρινών. Η απλότητα της διακόσμησης του τραπεζιού, ταιριάζει ιδανικά με την κρεμαστή σύνθεση, χωρίς να αποσπά την προσοχή από αυτό.

Σε αυτό το μίνιμαλ δωμάτιο σκανδιναβικού ύφους, το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κομμένα αλεξανδρινά, παχύφυτα και αποξηραμένα λουλούδια σίγουρα τραβάει τα βλέμματα. Οι απαλές αποχρώσεις του μπλε, του γκρι και των γήινων τόνων αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα αλεξανδρινά στις αποχρώσεις του λευκού και του μπεζ. Με ένα απλό στεφάνι αφρού και λίγη μαεστρία, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αυτή τη σύνθεση. Tip: Βυθίστε το στεφάνι αφρού στο νερό, πριν τοποθετήσετε τα κομμένα αλεξανδρινά.

Στην εικόνα στα αριστερά, μία πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη σύνθεση με κομμένα αλεξανδρινά και αποξηραμένα λουλούδια που προσφέρει ένα κομψό και εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός των γήινων τόνων με τις ψυχρές αποχρώσεις του μπλε και του λευκού κλέβει τις εντυπώσεις.

Στυλάτα λουλουδένια δώρα με αλεξανδρινό


Εάν τύχει να βρεθείτε σε ένα ανθοπωλείο ή φυτώριο τις τελευταίες εβδομάδες του έτους, για να αγοράσετε μια ανθοδέσμη, το αλεξανδρινό μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που θα έρθει στο μυαλό σας. Ωστόσο, τα κομμένα αλεξανδρινά είναι η ιδανική επιλογή για να προσφέρετε μια εντυπωσιακή ανθοδέσμη, που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.


Τολμήστε το μπλε, το λευκό και το μπεζ. Μαζί! Σε αυτές τις δύο ιδέες, τα αλεξανδρινά σε λευκές και μπεζ αποχρώσεις συνδυάζονται με αποξηραμένα λουλούδια και μπλε στοιχεία, δημιουργώντας εντυπωσιακές αντιθέσεις. Tip: Εάν τοποθετήσετε τα κομμένα αλεξανδρινά σε σωληνάρια νερού, δεν θα χρειαστείτε βάζο για την ανθοδέσμη σας.

Τα μικρά μπουκέτα με μίνι αλεξανδρινά και αποξηραμένα λουλούδια είναι επίσης μία πολύ ωραία ιδέα για τη διακόσμηση των χριστουγεννιάτικων δώρων. Tip: Για ένα περισσότερο eco friendly αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ύφασμα αντί για χαρτί για να τυλίξετε τα δώρα σας. Συμβουλή: Για να μην λερωθεί το ύφασμα, τυλίξτε το κομμένο άκρο του αλεξανδρινό με πράσινη ταινία ανθοκομικής  ή τοποθετήστε το σε σωληνάριο νερού.

Η σωστή τεχνική κοπής για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο βάζο


Τα αλεξανδρινά μπορούν να παραμείνουν όμορφα και φρέσκα για έως και δύο εβδομάδες εάν βυθίσετε τα κομμένα άκρα τους σε ζεστό νερό (περίπου 60° C) για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε κρύο νερό. Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αλεξανδρινό για τον στολισμό δώρων, απλά τυλίξτε το κομμένο άκρο με ταινία ανθοκομικής.

Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το αλεξανδρινό παρακαλώ επισκεφτείτε το  www.starsuniteeurope.eu και τη σελίδα μας στο Facebook στο https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.

Πηγή: Stars for Europe

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top