Νοσοκομείο Παίδων: Η ανακοίνωση για τον 8χρονο που πέθανε από στρεπτόκοκκο

«Παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία»

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 8χρονου από στρεπτόκοκκο εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ημαθία: 8χρονος πέθανε από στρεπτόκοκκο 

Όπως αναφέρεται, το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο με αναπνευστική καταπληξία και σηπτικό σοκ. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για να το σώσουν, το παιδί δυστύχως κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Αγόρι, 8 ετών, ελληνικής καταγωγής, προσήλθε στην εφημερία στις 18.12.2023, ξημερώματα 19.12.2023, 04:00, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με ΙΧ, συνοδευόμενο από τους γονείς του, από την περιοχή των Δυτικών Προαστίων.

Παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία, σε έδαφος σηπτικού shock με αναφερόμενη εμπύρετη λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού από τετραημέρου.

Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση τριπλού αντιβιοτικού σχήματος στα Εξωτερικά Ιατρεία και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διασωληνώθηκε και υποστηρίχθηκε το κυκλοφορικό σύστημα με 3 ινότροπα. Χορηγήθηκε γ-σφαιρίνη. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή στη ΜΕΘ και παρά την εντατική υποστήριξη όλων των συστημάτων, εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στις 09:44. Αναμένονται οι καλλιέργειες βιολογικών υγρών για ανάδειξη πιθανού μικροβιακού παράγοντα.

Θα διενεργηθεί νεκροψία, νεκροτομή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top