Τέμπη: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Εντοπίστηκε στον χώρο που φυλάσσονται τα συντρίμμια των βαγονιών 

Βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος    

Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με  εμπορική στα Τέμπη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, προκαλώντας το δυστύχημα με τα 57 θύματα, το οποίο συγκλόνισε τη χώρα μας. 

Προς εξεταστική για τα  Τέμπη οδεύει η Βουλή 

Σύμφωνα με larissanet.gr το «μαύρο κουτί», το καταγραφικό μηχάνημα δηλαδή της αμαξοστοιχίας, βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι.

Τέμπη: Το σημείο του δυστυχήματος μετά τη σύγκρουση των τρένων

Τέμπη: Το σημείο του δυστυχήματος μετά τη σύγκρουση των τρένων (φωτογραφία Ευρωκίνηση)  

Γεωργιάδης: Ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Το καταγραφικό έχει υποστεί πάντως μεγάλες φθορές και σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία από αυτό. 

Το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το Intercity στα Τέμπη είχε ήδη βρεθεί,  αλλά οι τεχνικοί από την Γένοβα και την Αθήνα που το εξέτασαν την περασμένη άνοιξη δεν μπόρεσαν να εξάγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα λόγω της μεγάλης ζημιάς που είχε υποστεί από τη σύγκρουση.

Αποκαλύψεις για τα Τέμπη: Τα ανθρώπινα μέλη, η φωτιά και η νέα έρευνα

Στις έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια και συνεχίζονται, φέρεται να βρέθηκε και βιολογικό υλικό το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση, ώστε να ταυτοποιηθεί και το 57ο θύμα, για το οποίο μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστά τα στοιχεία του.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top