Γεωργιάδης: Ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

«Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσαν τα λόγια μου»

Θύελλα αντιδράσεων από δήλωση του Α. Γεωργιάδη για τα Τέμπη / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (09/11)

Συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη ζήτησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους και τα «τρολ του ΣΥΡΙΖΑ» ότι διαστρέβλωσαν όσα είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη.

Ανθή Βούλγαρη κατά Άδωνι Γεωργιάδη on air: «Είναι ντροπή! Ντροπή σας!»

«Ως προς τη δήλωση μου υπάρχουν αντιδράσεις από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν ευαισθησία και οτιδήποτε αφορά το θέμα τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια», είπε αρχικά στον StatusFm την Πέμπτη ο κ. Γεωργιάδης.

Άδωνις Γεωργιάδης - «Συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών» /  StatusFm

Για τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπως η Δώρα Αυγέρη ή τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «προφανώς διαστρέβλωσαν αυτό που είπα».

Τέμπη: Ο Αγώνας Της 26χρονης Ντίνας Που Επέζησε

«Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μεταφέρεται. Εγώ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δυστύχημα των Τεμπών, για τους νεκρούς των Τεμπών. Προφανώς ο κόσμος ενδιαφέρεται για το δυστύχημα και για τους νεκρούς και για τις ευθύνες. Τις ευθύνες διερευνά η Δικαιοσύνη, σε μια εν εξελίξει έρευνα. Αυτό που είπα στην ερώτηση εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική -που έκανε είτε ο κ. Χατζηνικολάου, είτε ο κ. Δελατόλας- είναι ότι θεωρώ ότι δεν είναι θέμα που αφορά τον κόσμο. Δεν είναι το πρώτο θέμα συζήτησης σήμερα εάν πρέπει να κάνουμε Προανακριτική ή Εξεταστική για τα Τέμπη και ότι αυτό είναι μια ομφαλοσκόπηση της αντιπολίτευσης για πολιτική εκμετάλλευση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Αποκαλύψεις για τα Τέμπη: Τα ανθρώπινα μέλη, η φωτιά και η νέα έρευνα

«Εγώ ξερω πολύ καλά τι είπα. Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι αν θεωρούσαν ότι είπα αυτό που μεταφέρεται δε θα με σταματούσαν; Δε θα μου έλεγαν τι είναι αυτά που λέτε; Δεν ετέθη ερώτημα ούτε από τον έναν ούτε από τον άλλο γιατί ήταν προφανές τι είπα. Στην αποκοπή της κουβέντας μπορεί να πει κανείς ό,τι θέλει. Ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται για τα Τέμπη, όλοι ενδιαφερόμαστε για το δυστύχημα και για να μην ξαναγίνει ποτέ. Όσον αφορά τις ποινικές τυχόν ευθύνες τις διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη και θα αποφανθεί. Όσον αφορά μια πολιτική σύγκρουση απλώς και μόνο για να αποκομίσει κάποιος πολιτικά οφέλη, όχι αυτό θεωρώ δεν αφορά» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μέσω διευκρινιστικής αναρτησής του στο Χ ανέφερε μεταξύ άλλων για το θέμα:

«Εγώ δεν είπα ότι "ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη" όπως ψευδώς και δολίως γράφεται, αλλά "ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη", δηλαδή για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία».


Άδωνις Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις για τα Τέμπη που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων

Στη δήλωσή του σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real Fm που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει τα εξής:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Κατά τη γνώμη μου ο κυριότερος λόγος που έχει αυτή την κυριαρχία, είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει - δεν ξέρω για ποιους λόγους - αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους.

Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη;

Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, για να βρει το παιδί τους δουλειά, για το μεταναστευτικό, για την ασφάλεια; Θέλετε να κάνετε ένα πείραμα στον Real Fm; Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα, ασχολούνται με τις υποκλοιπές, έχετε δει κάποια εκπομπή για τις υποκλοπές να κάνει τηλεθέαση; Ο Έλληνας ακούει για υποκλοπές και γυρίζει πλευρό να κοιμηθεί από την άλλη, δεν το έχουν καταλάβει;».

ΠΑΣΟΚ: Μνημείο αλαζονείας οι δηλώσεις Γεωργιάδη για την τραγωδία στα Τέμπη

Για «μνημείο κυνισμού και αλαζονείας» έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών.

Τέμπη: Ο μηχανοδηγός κατάλαβε ότι κινούταν σε λάθος γραμμή

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

«Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας αποτελούν οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι νεκροί στα Τέμπη «δεν απασχολούν» την κοινή γνώμη.

Με την ίδια κυνική λογική παρέκαμψαν την εγκληματική απουσία του κράτους και τις υπουργικές ευθύνες, όταν δολοφονούνταν ο Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά και ο Μιχάλης Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια από την επέλαση Κροατών χούλιγκαν.

*Προφανώς δεν αναμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να αποδοκιμάσει και να στείλει σπίτι του τον Υπουργό του*.

*Εκείνος κρατά τη μπαγκέτα της αλαζονείας και της αμετροέπειας*.

*Το απέδειξε, όταν από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε έναν Πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής για «προσωπική ατζέντα» επιχειρώντας ευθεία παρέμβαση*.».

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο - παρέμβαση από 1.300 μέλη - «Απάτη ο μύθος Κασσελάκη»

Κασσελάκης για Γεωργιάδη: Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός

Επίθεση μέσω Twitter εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης εναντίον του Α. Γεωργιάδη, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Εργασίας για τα Τέμπη, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Υπάρχουν όρια.

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι μόνο όσοι ζουν στο μικρόκοσμό τους ενδιαφέρονται σήμερα για τα Τέμπη, είναι από τις πιο κυνικές και απάνθρωπες δηλώσεις που έχουν γίνει στην πολιτική Ιστορία του τόπου μας. Προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων.

Προσβάλλει τους τραυματίες και τους διασωθέντες που ζουν με τον εφιάλτη της ανάμνησης, πολλοί από αυτούς με ψυχοτραύματα.

Προσβάλλει τους συγγενείς των θυμάτων που ξυπνούν καθημερινά με το δράμα της απώλειας, συνδυασμένο με την έλλειψη δικαίωσης και την εγκατάλειψη.

Προσβάλλει το σύνολο των Ελλήνων που παρουσιάζονται από τον Υπουργό ως ένας λαός χωρίς αισθήματα και αλληλεγγύη.

Η επίκληση του 41% δεν αποτελεί πλυντήριο ενόχων και αλαζόνων. Η δήλωση Γεωργιάδη δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα.

Καλώ τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει αμέσως τον Άδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνησή του.

Διαφορετικά, προσυπογράφει τη δήλωσή του, ενστερνίζεται την ίδια αλαζονεία και πολιτική χυδαιότητα και δικαιώνει τον τίτλο του πρωθυπουργού μειωμένης συναισθηματικής νοημοσύνης».

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top