Προς εξεταστική για τα  Τέμπη οδεύει η Βουλή

Να ξεκινήσει η έρευνα από το 1997 ζητά με την πρόταση το ΚΚΕ  

Προς εξεταστική για τα Τέμπη οδεύει η Βουλή, μετά την απόφαση της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και της Πλεύσης Ελευθερίας να ψηφίσουν την πρόταση του ΚΚΕ. Στην αυριανή ψηφοφορία η πρόταση αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 232 ψήφους. 

Αποκαλύψεις για τα Τέμπη: Τα ανθρώπινα μέλη, η φωτιά και η νέα έρευνα

Η πρόταση του ΚΚΕ αναφέρεται σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες  των κυβερνήσεων της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας η έρευνα να πάει πίσω μέχρι το 1997.   

Η πρόταση σύστασης εξεταστικής για τα Τέμπη από το ΚΚΕ

Η πρόταση σύστασης εξεταστικής για τα Τέμπη από το ΚΚΕ

«Στηρίζουμε την πρόταση της αντιπολίτευσης για εξεταστική. Δυστυχώς πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν το θέμα μικροκομματικά» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.    

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Γιάννης Γκιόκας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά: «Το κείμενο του αιτήματος  που έχουμε καταθέσει μιλάει για την  αναζήτηση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών». 

Η εξεταστική  επιτροπή  -που έρευνα συνολικά την υπόθεση και όχι ειδικά ποινικές ευθύνες-  αναμένεται να ψηφιστεί,  από τους βουλευτές του  ΚΚΕ  της ΝΔ  του ΣΥΡΙΖΑ και της Πλεύσης Ελευθερίας.   

Ανθή Βούλγαρη κατά Άδωνι Γεωργιάδη on air: «Είναι ντροπή! Ντροπή σας!»

«Ξεκάθαρα θα στηρίξουμε κάθε πρόταση διερεύνησης αυτονοήτως θα ψηφίσουμε αύριο τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.  

Δύο προτάσεις για προανακριτικές φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη 

Δύο ξεχωριστές προτάσεις  για προανακριτικές φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία των Τεμπών.  Μία την οποία κατέθεσε για τη σύμβαση  717 και την επέκτασή της, όπου ζητά την έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών από το 2010 και μία δεύτερη, που αναμένεται να καταθέσει, για τις ευθύνες που οδήγησαν στο δυστύχημα των Τεμπών. 

Τέμπη: Ο μηχανοδηγός κατάλαβε ότι κινούταν σε λάθος γραμμή

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε δική του πρόταση προανακριτικής για τα Τέμπη 

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε δική του πρόταση προανακριτικής προκειμένου να διερευνηθούν  τυχόν ποινικά αδικήματα που έχουν τελεστεί  κατά τη θητεία των πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη.

Η προανακριτική επιτροπή  διερευνά συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες. Για να περάσει χρειάζονται 151 ψήφοι,  που σημαίνει ότι θα πρέπει να ψηφιστεί και από την  κυβερνητική πλειοψηφία, κάτι που δεν θα συμβεί.    


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top