Έξαλλος ο Κούγιας: «Στο διάολο η κατηγορουμένη, η Δικαιοσύνη είναι το θέμα»

Ξεκίνησε η απολογία της μητέρας - Απορρίφθηκε το αίτημα του Κούγια

Με ένταση ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, λίγο πριν την απολογία της κατηγορουμένης μητέρας από την Πάτρα. Ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, με την έναρξη της διαδικασίας ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου, ενώ άφησε υπόνοιες μεροληψίας για την ίδια. Η έδρα, ωστόσο, απέρριψε το αίτημά του ως απαράδεκτο, καθώς, όπως είπε δεν προκύπτουν εμφανή γεγονότα που να δείχνουν μεροληψία. Λίγο πριν τις 15:00 η κατηγορούμενη ξεκίνησε την απολογία της. 

Ο κ. Κούγιας υπογράμμισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας υπήρξε άρνηση κλήτευσης μαρτύρων για την εξέτασή τους, απόρριψη αιτημάτων για επανεξέταση μαρτύρων και για διαβίβαση νέων στοιχείων. 

Κούγιας στη δίκη της Πάτρας: «Εγώ είμαι ο Θεός της, θα κάνει ό,τι της πω»

«Ήδη από την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης η πρόεδρος αρνήθηκε την κλήση προς κατάθεση σειράς σημαντικών μαρτύρων, την προσκόμιση των τριμηνιαίων καταστάσεων φαρμάκων. Μολονότι στην πορεία της δίκης προέκυψαν και αλλά αιτήματα, όπως η επανεξέταση μαρτύρων, γονιδιακός έλεγχος, νέες τοξικολογικές εξετάσεις, η πρόεδρος προέβη στις συμπεριφορές ενδεικτικές της αμεροληψίας της», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας εξερράγη κατά τη διάρκεια της δίκης της κατηγορουμένης από την Πάτρα και ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου - Eurokinissi

Ο Αλέξης Κούγιας εξερράγη κατά τη διάρκεια της δίκης της κατηγορουμένης από την Πάτρα και ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου - Eurokinissi

Συνέχισε λέγοντας, ότι η πρόεδρος στέρησε από την υπεράσπιση την εξέταση τριών σημαντικών μαρτύρων, ενώ ρωτούσε τους μάρτυρες για τη συναισθηματική κατάσταση της κατηγορούμενης και τις αντιδράσεις της. 

«Δεν έχω χρήματα για δικηγόρο» - Τι ζήτησε ο Μάνος Δασκαλάκης στη δίκη

«Τις ρωτούσε αν ήταν ψύχραιμη ή εκδηλωτική κι αν κατά τη γνώμη των νοσηλευτριών η κατάληξη του παιδιού ήταν αναμενόμενη. Ρωτούσε για ιατρικά θέματα τις νοσοκόμες. Υπέβαλλε ερωτήματα για την ιστολογική έκθεση του κ. Θεοχάρη, στον ιατροδικαστή Μπουζιάνη και στον καθηγητή Ράικο, από τις καταθέσεις των οποίων προέκυπτε η ανάγκη κλήσης του κ. Θεοχαρη για να καταθέσει. Όμως, απέρριψε το σχετικό αίτημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο συνήγορος της κατηγορούμενης.

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για επηρεασμό του δικαστηρίου από εκείνη και τόνισε ότι απορρίφθηκε το αίτημα του για επανεξέταση του καθηγητή Ράικου.

Πάτρα: Το παρασκήνιο της δίκης της κατηγορούμενης μητέρας

«Σας είπα ότι έχω να κάνω θεραπεία κι εσείς είπατε ότι δε θα τον ξαναφέρετε το μάρτυρα. Ποιος είστε; Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό! Τολμώ να το πω… να μη σας τύχει ποτέ αυτό το πράγμα. Είναι ανήθικο» είπε ο κ. Κούγιας σε έντονο ύφος, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε  «επιστημονικό απατεώνα», «συνταξιούχο φοιτητή» τον Νίκο Ράικο, προκαλώντας τον να του κάνει μήνυση. 

Σήμερα αναμενόταν να απολογηθεί η κατηγορουμένη από την Πάτρα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο - Eurokinissi

Σήμερα αναμενόταν να απολογηθεί η κατηγορουμένη από την Πάτρα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο - Eurokinissi

«Πώς γίνονται καθηγητές αυτοί με τα γλειψίματα από εδώ κι από εκεί;», είπε και πρόσθεσε φορτισμένος:

Δίκη Πάτρας - Κούγιας: «Δε θα εγκαταλείψω ποτέ την κατηγορουμένη»

«Να πάει στο διάολο η κατηγορούμενη. Η Δικαιοσύνη είναι το θέμα. Έχει καταρρακωθεί. Είναι κράτος δικαίου αυτό που ζούμε; Τη συνέλαβαν χωρίς τίποτα. Κι έβγαινε ο υπουργός και πανηγύριζε. Και έβγαιναν στις κωλοεκπομπές και καταδίκαζαν. Μόλις ακούγεται το επώνυμό της, ούτε η αδελφή της δε μπορεί να βρει δουλειά».

Το ξέσπασμα του κ. Κούγια προκάλεσε η «προσπάθεια» της προέδρου, όπως είπε, να αρχίσει η απολογία της κατηγορουμένης, ενώ ο ίδιος ετοίμαζε το αίτημα εξαίρεσή της. 

Αλέξης Κούγιας: «Γι΄αυτό παραιτούμαι από την υπόθεση της Πάτρας»

Πρόεδρος: Όταν ετοιμαστείτε μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση εξαίρεσης, μέχρι τότε να ξεκινήσει η απολογία…

Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε ερωτήσεις σας. Ο Θεός της κυρίας κατηγορούμενης είμαι εγώ. Εγώ κατευθύνω τη συνείδηση της σε αυτό το στάδιο. Ο κουραν της υποθέσεως είμαι εγώ. Η κυρία κατηγορούμενη δεν απολογείται, θέλω το χρόνο να τη συντάξω με επιμέλεια.

Θρίλερ Πάτρας: Η επιστολή και το πρόσωπο που φωτογραφίζεται για το έγκλημα

Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν γίνεται να ανεβοκατεβαίνει για να φέρετε το αίτημα εξαίρεσης. Σας δώσαμε τον επιπλέον χρόνο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top