Αγωνία για ζευγάρι Ελβετών που χάθηκε στο φαράγγι του Γοργοποτάμου

Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο καιρό και στο φαράγγι της Σαμαριάς όπου ένας Ισπανός τουρίστας είχε ακρωτηρισατεί μετά από κατολίσθηση / Βίντεο αρχείου από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (13.08.23)

Επιχείρηση διάσωσης από την 7η ΕΜΑΚ με τη βοήθεια και ελικόπτερου, βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από «SOS» που εξέπεμψε το μεσημέρι της Τρίτης ένα ζευγάρι Ελβετών που επιχειρούσε κατάβαση φαραγγιού στην περιοχή του Γοργοποτάμου.

Λασίθι: Επιχείρηση διάσωσης 19χρονης που τραυματίστηκε σε σπήλαιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamianow.gr, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, το ελικόπτερο τους εντόπισε δίνοντας τις συντεταγμένες του σημείου.

Τη σκυτάλη πήρε η 7η ΕΜΑΚ με στόχο να τους προσεγγίσει και να τους ανασύρει από το φαράγγι, επιχείρηση όμως που είναι ιδιαίτερα δύσκολη ακόμα και για τους ειδικά εκπαιδευμένους διασώστες.

Η φυσιογνωμία του τοπίου είναι τέτοια, που είναι δύσκολο να βρεθεί το σημείο από όπου θα μπορούσαν οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ να καταρριχηθούν προς το σημείο που βρίσκονται οι τουρίστες. Η πυκνή βλάστηση και οι απότομοι γκρεμοί σε συνδυασμό με το σκοτάδι, κάνουν την επιχείρηση ιδιαίτερα δυσχερή. Για αυτό, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, σίγουρο είναι ότι θα απαιτηθούν πολλές ώρες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top