Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές από Τετάρτη – Πόσο θα κρατήσει

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Ο Οκτώβριος φεύγει με υψηλές θερμοκρασίες, όμως τις επόμενες μέρες ο καιρός αναμένεται να σημειώσει μεταβολή, με μια κακοκαιρία εξπρές  που θα φτάσει στη χώρα μας τις επόμενες μέρες. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν περισσότερο τη βορειοδυτική Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα οι βροχοπτώσεις θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. 

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Άστατος καιρός, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, προβλέπεται και την Πέμπτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βόρεια θα είναι αρχικά ανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top