Ποινική δίωξη στους τέσσερις συλληφθέντες του Ρουβίκωνα

Ανάμεσά τους και ηγετικό στέλεχος

Τέσσερα άτομα που ανήκουν στην ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «Ρουβίκωνας» συνελήφθησαν από την αστυνομία μετά από επίθεση σε κατάστημα στη Νέα Ιωνία

Ξέσπασε ο Κικίλιας για την εισβολή Ρουβίκωνα σε Άγιο Σάββα: Ντροπή, δειλοί!

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ηγετικό στέλεχος της ομάδας. Η αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε έξι μοτοσικλέτες που ανήκουν σε άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι συλλήψεις έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. 

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα»

Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου ομάδα περίπου 15 ατόμων, αφού στάθμευσαν μηχανάκια σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα και προκάλεσαν φθορές, ενώ τραυματίστηκαν δύο άτομα που βρέθηκαν στον χώρο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για: 

  • Σωματική βλάβη
  • Οπλοφορία, οπλοχρησία
  • Διατάραξη ειρήνης
  • Απείθεια
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Οι συλληγθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το αυτόφωρο.

Σε ανακοίνωσή τους στα social media μέλη του Ρουβίκωνα ανέφεραν: «Σήμερα το μεσημέρι τέσσερα μέλη μας συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Γ.Α.Δ.Α. Κατηγορούνται πως εχθές, 28/10/2023, στις 19.20, συμμετείχαν σε περιστατικό με ακροδεξιούς στην Νέα Ιωνία και το κατηγορητήριο εναντίον τους περιλαμβάνει διατάραξη οικιακής ειρήνης, σωματική βλάβη, οπλοκατοχή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μοτοσυκλέτες των μελών μας κατασχέθηκαν και ρυμουλκήθηκαν από την αστυνομία στην Γ.Α.Δ.Α.».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top