Bullying: Πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες ανακοίνωσε η  Μιχαηλίδου 

Τι είπε η υφυπουργός Παιδείας για την καταπολέμηση της βίας στα σχολεία

Δόμνα Μιχαηλίδου

 Τη λειτουργία πλατφόρμας για ανώνυμες καταγγελίες με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) στα σχολεία και της βίας κατά ανηλίκων ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ.  

Ρέθυμνο: Βίντεο σοκ από τον ξυλοδαρμό μαθητή σε σχολείο  

«Από τον ερχόμενο μήνα, τον Νοέμβριο, θα λειτουργήσει η πλατφόρμα αναφοράς βίας όπου εκεί ανώνυμα θα μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν ανώνυμα καταγγελία περιστατικών. Την καταγγελία θα επεξεργάζεται το σχολείο αλλά και παράλληλα μια τετραμελής επιτροπή στη δευτεροβάθμια ή πρωτοβάθμια ανά περίπτωση για να παρέμβουν και να δώσουν μια λύση» δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου για το πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα.  

Κασσελάκης: «Εξαφάνισε» τη Μιχαηλίδου από την επίσκεψη σε σχολείο ΑΜΕΑ

«Το πρόβλημα είναι πρακτικό και όχι θεωρητικό. Βασικός στόχος είναι η πρόληψη» ανέφερε για το φαινόμενο η υφυπουργός Παιδείας η οποία επισήμανε και ότι  «έχουν διπλασιαστεί στα σχολεία οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί  λειτουργοί από 1.600 σε 3.200».

Η κα Μιχαηλίδου τόνισε επίσης ότι «σε κάθε σχολείο της δευτεροβάθμιας υπάρχει ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής, ενώ οι μαθητές από το νηπιαγωγείο έως την Γ’ Γυμνασίου μέσω των εργαστηριακών δεξιοτήτων από δραστηριότητες και ομαδικές εργασίες κατανοούν και επεξεργάζονται έννοιες όπως η ενσυναίσθηση, την ελευθερία του ατόμου κτλ».

Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου στο Καματερό

Στην ίδια κατεύθυνση ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει 125.000 επιμορφώσεις εκπαιδευτικών για να μπορούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά βίας στα σχολεία».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top