«Βόμβα» από Κούγια: Παραιτήθηκε από τη δίκη της Πάτρας

Το δικαστήριο διέκοψε για να διοριστεί νέος συνήγορος

Μια βόμβα μεγατόνων έριξε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας στη δίκη της κατηγορουμένης από την Πάτρα για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο γνωστός ποινικολόγος ανακοίνωσε στο δικαστήριο ότι παραιτείται από την υπεράσπιση της κατηγορουμένης.

Δίκη Πάτρα: Νέα κατάθεση Μπουζιάνη για τη μικρή Τζωρτζίνα

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κούγιας αιτήθηκε να κληθούν εκ νέου για να καταθέσουν μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει, αίτημα που απέρριψε ομόφωνα το δικαστήριο. 

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του, με τον ίδιο να κάνει λόγο για προσβολή των δικαιωμάτων της κατηγορουμένης. Ζήτησε τότε διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα για να λάβει τις αποφάσεις του. 

Πάτρα: Με το αποφυλακιστήριο στο χέρι η μητέρα των τριών παιδιών

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο» ανέφερε ο κ. Κούγιας και συμπλήρωσε: 

Δίκη Πάτρα: Αν Δεν Πέθανε Από Κεταμίνη Η Τζωρτζίνα Τότε Από Τι;

«Δεν μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και για να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ».

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε από την πλευρά της: 

Δίκη Πάτρας - Κραββαρίτης: Η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας

«Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις. Αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».

Τελικά η έδρα διέκοψε για λίγα λεπτά κι όταν επέστρεψε ανακοίνωσε ότι απορρίπτεται το αίτημα του κ. Κούγια για διακοπή μιας εβδομάδας. Τότε ο γνωστός ποινικολόγος μαζί με την κατηγορούμενη ανακοίνωσε ότι παραιτείται και ότι επιφυλάσσεται μέχρι την Πέμπτη για να απαντήσει αν τελικά θα παραμείνει στην υπεράσπιση της κατηγορουμένης ή όχι. 

Πάτρα: Νέα ένταση στη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας - «Δεν αντέχω άλλο!»

«Παραιτούμαστε όλοι οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την απόφαση μας αν θα επανέλθουμε» είπε ο Αλέξης Κούγιας και στη συνέχεια η κατηγορουμένη είπε στο δικαστήριο: 

Πάτρα: Για πρώτη φορά τα μηνύματα του ζευγαριού που ακούστηκαν στη δίκη

«Αποδέχομαι την παραίτηση, ζήτω να διοριστεί συνήγορος».

Το δικαστήριο διέκοψε για να της διοριστεί νέος συνήγορος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top