Ισχυρή παρουσία της Φρεγάτας «Ψαρά» στη δύναμη του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο

Ισραηλινά αεροσκάφη μεταφέρουν ισραηλινούς εφέδρους

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζέραλντ Φορντ» πλέει προς τη Μέση Ανατολή, ενώ σε άμεση ετοιμότητα βρίσκεται και η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχει και ελληνική φρεγάτα, μαζί μάλιστα με τουρκική. 

Φρεγάτα «Κίμων»: Το Star στην καθέλκυση της πρώτης ελληνικής Belharra

Ήδη από χθες η ελληνική φρεγάτα "Ψαρά" δίνει ηχηρό "παρών" στη Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ που έχει αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο, μια δύναμη που βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση. 

Η συμμετοχή της φρεγάτας μας στη συμμαχική αρμάδα ήταν προγραμματισμένη εδώ και αρκετούς μήνες και θα διαρκέσει περίπου 30 ημέρες.  

Στη νατοϊκή δύναμη συμμετέχει επίσης η τουρκική φρεγάτα "ΓΙΑΒΟΥΖ", καθώς και τρία ακόμα πλοία από Βρετανία, Ισπανία και Ιταλία. Αυτή τη στιγμή όλα πλέουν νοτιοανατολικά της Καρπάθου και θα μείνουν στην ευρύτερη περιοχή για να κάνουν ασκήσεις. 

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζέραλντ Φόρντ» και τα αμερικανικά πλοία που το συνοδεύουν πλέουν αυτή τη στιγμή νοτιοδυτικά της Κύπρου και πάνε προς τη Μέση Ανατολή, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι οι πτήσεις ισραηλινών αεροσκαφών που μεταφέρουν από τις χώρες της Ευρώπης Ισραηλινούς στρατιώτες που βρίσκονταν σε διακοπές, ή εφέδρους που πρέπει να παρουσιαστούν λόγω της επιστράτευσης. Μάλιστα ένα ισραηλινό μεταγωγικό C-130 μετέφερε τη Δευτέρα το βράδυ και από το "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" Ισραηλινούς στρατιώτες πίσω στο Ισραήλ. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top