Θεσσαλία: Πρώτος νεκρός από λεπτοσπείρωση μετά τις πλημμύρες

Μετρούν τις πληγές τους μετά τις φονικές κακοκαιρίες

Βιβλική καταστροφή αφήνει πίσω της η νέα θεομηνία και στην πολύπαθη βόρεια Εύβοια. Χωριά ολόκληρα βυθισμένα στα λασπόνερα «έσβησαν» από τον χάρτη, με τους κατοίκουν να δοκιμάζουν, για μια ακόμη φορά, τις αντοχές τους. Παρόμοιες είναι εικόνες και απο τη Λάρισα, ενώ ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του από λεπτοσπείρωση.  

Meteo: Η πρώτη σύγκριση των κακοκαιριών «Daniel» και «Elias»

Η ... δραματική κατάσταση στη Θεσσαλία  αποτυπώνεται με τον... αριθμο 9. Όσα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, μέχρι τώρα και... τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας, από τη λοιμώδη νόσο που «θερίζε» μετά τις πλημμύρες. 

Πλημμύρες στον Βόλο: Ψάρια σπαρταρούν στη μέση του δρόμου

Βόλος: «Το νερό δεν πίνεται», λέει ο δήμαρχος Αχ. Μπέος

Για την ποιότητα του νερού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο δήμαρχος Βόλου. Όπως ανέφερε, τα προβλήματα στην ύδρευση έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, με εξαίρεση τα χωριά, ενώ μέχρι την Κυριακή θα έχουν αποκατασταθεί και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Αυτό, τώρα, που προβληματίζει είναι εάν το νερό στις πληγείσες περιοχές είναι πόσιμο ή όχι.

Πλημμύρες στον Βόλο

Εικόνες χάους στον Βόλο μετά τις πλημμύρες / Φωτογραφίες αρχείου Eurokinissi 

Εικόνες χάους στον Βόλο μετά την κακοκαιρία Elias

«Πουθενά δεν είναι πόσιμο το νερό. Μέχρι να βγει η ανάλυση δεν μπορώ να πάρω τέτοια ευθύνη. Και αυτό γιατί την Τετάρτη "έπεσε" το νερό σε όλη την πόλη. Οι γεωτρήσεις σταμάτησαν να λειτουργούν και το δίκτυο δέχθηκε λάσπες από τους χειμάρρους», ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου. 

«Το νερό χλωριώνεται, ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι πόσο. Θα βγει επίσημη ανακοίνωση. Μέχρι τότε καλό είναι να μην καταναλώνεται», πρόσθεσε.

Όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος

«Έσβησαν» από τον χάρτη χωριά στη βόρεια Εύβοια

Το κύμα της κακοκαιρίας σφυροκόπησε πολλές ώρες τη βαριά πληγωμένη  από τις πυρκαγιές βόρεια Εύβοια, «αδειάζοντας» τόνους λάσπης από το Μαντούδι ως την Ιστιαία. 

Στην Κρύα Βρύση ένα εξοχικο σπίτι, που ευτυχώς δεν κατοικείται, παρασύρθηκε από τα νερά, φτάνοντας ως τη θάλασσα! Η εικόνα θυμίζει σκηνικό χολιγουντιανής ταινίας καταστροφής.

Σπίτι στην Εύβοια έφτασε στη θάλασσα μετά τη θεομηνία

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top