Νέες Ταυτότητες: Sold out τα ραντεβού - Ανοίγουν και νέα για τον Δεκέμβριο

60.000 ραντεβού έχουν κλείσει έως τώρα - Στην πλατφόρμα id.gov.gr. η αίτηση

Ανάρπαστα είναι τα ραντεβού για την έκδοση νέων ταυτοτήτων - Βίντεο αρχείου, Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων, την πρώτη εβδομάδα έναρξης της διαδικασίας με τα ραντεβού για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο να έχουν σχεδόν εξαντληθεί. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βγάλουν νέες ταυτότητες σε 367 σημεία σε όλη τη χώρα, στα οποία λειτουργούν 429 θέσεις εξυπηρέτησης πολιτών, που μπορούν να εξυπηρετήσουν περίπου 50.000 ανθρώπους ανά μήνα. 

«Ανάρπαστα» τα ραντεβού στην πρεμιέρα των νέων ταυτοτήτων

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν διατεθεί 98.241 ραντεβού έως τις 30/11/203 και έχουν δεσμευτεί περίπου 60.000. Διαθέσιμα απομένουν 38.000 ραντεβού.

Νέες Ταυτότητες: Ραντεβού για Δεκέμβριο στην Αθήνα

Σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, στα αστυνομικά τμήματα των πρωτευουσών των νομών έχουν σχεδόν εξαντληθεί τα ραντεβού κι έτσι από αύριο, Σάββατο, θα ξεκινήσει η διάθεση νέων ραντεβού για τον μήνα Δεκέμβριο, δηλαδή επιπλέον 49.335 ραντεβού. 

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού - Βήμα βήμα η διαδικασία

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. εξυπηρετεί έκτακτα ραντεβού για ειδικούς λόγους, όπως απώλεια ή κλοπή και για ευάλωτους πολίτες ή πολίτες με αδυναμία μετακίνησης.

Νέες ταυτότητες: Από τη Δευτέρα ξεκινά η έκδοσή τους

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να διπλασιαστεί ο αριθμός των διαθέσιμων ραντεβού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, λόγω της αυξημένης ζήτησης. 

Νέες ταυτότητες: Αίτηση για ραντεβού μέσω της πλατφόρμας id.gov.gr.

Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει στην αίτησή του στο id.gov.gr. Καταχωρεί τα εξής στοιχεία του προσώπου στο οποίο αφορά το ραντεβού: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και προαιρετικά αριθμό τηλεφώνου. Υπάρχει η δυνατότητα να κλείσει το ραντεβού τρίτος, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη για να εξυπηρετηθεί.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση του email που δήλωσε ο ενδιαφερόμενος. Ακολούθως, λαμβάνει στο επιβεβαιωμένο email τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.

Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο οκτώ (8) ώρες πριν. Είκοσι-τέσσερις (24) ώρες πριν και δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει από την πλατφόρμα μήνυμα υπενθύμισης στο email που έχει δηλώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για την περίπτωση απώλειας ή κλοπής του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αρμόδια Αρχή Έκδοσης, βάσει της διεύθυνσης μόνιμης ή προσωρινής διαμονής του στην Ελλάδα και να ζητήσει τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου δελτίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top