«Ανάρπαστα» τα ραντεβού στην πρεμιέρα των νέων ταυτοτήτων

Κλεισμένα όλα τα ραντεβού για τις επόμενες 30 μέρες

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες, με τα ραντεβού να έχουν γίνει ήδη ανάρπαστα. Μάλιστα είναι όλα κλεισμένα για τις επόμενες 30 ημέρες. 

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού - Βήμα βήμα η διαδικασία

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βαλεντίνας Καραγεωργίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όλα τα ραντεβού στα αστυνομικά τμήματα της χώρας μέσω της πλατφόρμας id.gov.gr, είναι κλεισμένα μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Επί του παρόντος οι πολίτες δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον Νοέμβριο καθώς δε δίνεται ακόμη δυνατότητα από το σύστημα.

Νέες ταυτότητες: Ξεκινούν οι αιτήσεις- Η διαδικασία για την έκδοσή τους

Νέες ταυτότητες: «Ανάρπαστα» τα ραντεβού για την έκδοσή τους

Νέες ταυτότητες: «Ανάρπαστα» τα ραντεβού για την έκδοσή τους

Νέες ταυτότητες: «Ανάρπαστα» τα ραντεβού στην πρεμιέρα της έκδοσής τους

Να σημειωθεί πάντως εδώ ότι οι φωτογράφοι αντιδρούν και δηλώνουν ότι πολλοί θα μείνουν χωρίς δουλειά, καθώς δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός ανάμεσα στο κράτος και τον κλάδο.

Νέες ταυτότητες: Αναλυτικά η διαδικασία για την έκδοσή τους

Η είσοδος των πολιτών στην πλατφόρμα γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει στην αίτησή του, Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής του διαμονής στην Ελλάδα, συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να εξυπηρετηθεί με φυσική παρουσία, και καταχωρεί τα εξής στοιχεία του προσώπου στο οποίο αφορά το ραντεβού: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και προαιρετικά αριθμό τηλεφώνου. Υπάρχει η δυνατότητα να κλείσει το ραντεβού τρίτος, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη για να εξυπηρετηθεί.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση του email που δήλωσε ο ενδιαφερόμενος. Ακολούθως, λαμβάνει στο επιβεβαιωμένο email τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.

Πώς βγάζουμε νέα ταυτότητα και τι θα περιέχει; Όλες οι απαντήσεις

Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο οκτώ (8) ώρες πριν. Είκοσι-τέσσερις (24) ώρες πριν και δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει από την πλατφόρμα μήνυμα υπενθύμισης στο email που έχει δηλώσει.

Διευκρινίζεται ότι διατηρείται χρονική απόσταση, μεταξύ των ραντεβού των ενδιαφερομένων για την ίδια Αρχή Έκδοσης δελτίων ταυτότητας, ικανή για να ολοκληρωθεί ένα ραντεβού πριν ξεκινήσει ένα επόμενο. Οι ώρες και οι ημέρες των διαθέσιμων ραντεβού μπορούν να μεταβληθούν, λαμβάνοντας υπόψη περιορισμούς στο ωράριο και τη διαθεσιμότητα της Αρχής Έκδοσης, ανά χρονικά διαστήματα και ανά θέση εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για την περίπτωση απώλειας ή κλοπής του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αρμόδια Αρχή Έκδοσης, βάσει της διεύθυνσης μόνιμης ή προσωρινής διαμονής του στην Ελλάδα και να ζητήσει τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου δελτίου.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top