Νέες ταυτότητες: Ξεκινούν οι αιτήσεις- Η διαδικασία για την έκδοσή τους

Ανοίγει η ειδική πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού με τα ΑΤ

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων έκδοσης νέων ταυτοτήτων.

Στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr, ο ενδιαφερόμενος πολίτης θα μπορεί να κλείσει ηλεκτρονικά το ραντεβού του στα Αστυνομικά Τμήματα, προκειμένου να εκδώσει τη νέα ψηφιακή ταυτότητα.

Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες - Ποια στοιχεία θα περιέχουν

Ειδικότερα, μετά την αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει sms στο κινητό του τηλέφωνο όπου θα επιβεβαιώνεται το ραντεβού, ενώ 7-10 μέρες μετά θα ενημερώνεται εκ νέου με sms για την παραλαβή της.

Νέες ταυτότητες: Ποια είναι τα βιομετρικά δεδομένα που θα περιέχουν 

Το κόστος έκδοσης των νέων ταυτοτήτων ανέρχεται στα 10 ευρώ, θα καταβάλλεται ηλεκτρονικά και η διάρκεια ισχύος των ταυτοτήτων θα είναι 10 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι οι παλαιές ταυτότητες λήγουν στις 3 Αυγούστου του 2026.

Νέες ταυτότητες: Ποια στοιχεία θα περιλαμβάνουν

Στις νέες ταυτότητες θα αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία και ο τόπος γέννησης του κατόχου, η εθνικότητα και ο αριθμός ταυτότητας. 

Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες - Από 25 Σεπτεμβρίου η έκδοσή τους

Συγκεκριμένα στην μπροστινή όψη θα αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας, το ονοματεπώνυμο, το φύλο, η ιθαγένεια, η ημερομηνία γέννησης, η ημερομηνία έκδοσης, η ημερομηνία λήξης, η αρχή έκδοσης, ο αριθμός πρόσβασης Κάρτας-CAN, η υπογραφή και η φωτογραφία του κατόχου. 

Nέες ταυτότητες: «Ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες» - Δε θα ισχύουν οι παλιές

Στην πίσω όψη θα περιλαμβάνονται το όνομα πατέρα, το όνομα μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ομάδα αίματος και το ύψος, ενώ στο τέλος θα υπάρχει ζώνη μηχανικής αναγνώρισης.

Νέες ταυτότητες: Πού μπορείτε να τις εκδώσετε

Για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα 367 σημεία έκδοσης, ενώ προβλέπεται και η λειτουργία 60 φορητών κλιμακίων για κρατούμενους, νοσηλευόμενους, υπερήλικες και ΑμεΑ με σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top