Πανελλαδική απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου: Πού μπαίνει λουκέτο 

Προβλήματα σε σχολεία, δημόσια νοσοκομεία, λιμάνια, αεροδρόμια, λεωφορεία  

Οι διευκρινίσεις Γεωργιάδη μετά τις μεγάλες αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο (video Star)  

24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει συνομοσπονδίες εργαζομένων όπως η  ΑΔΕΔΥ και εργατικά κέντρα (μεταξύ των οποίων το Εργατικό Κέντρο Αθηνών) σε ολόκληρη τη χώρα, για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ως αντίδραση νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απεργία στα σχολεία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου - Στάση εργασίας στα λεωφορεία

Όπως υποστηρίζουν  το εργασιακό νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη αποτελεί  «τερατούργημα» που «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα».

Γεωργιάδης: Τι διευκρίνισε για την εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι απαιτεί την απόσυρσή του και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα. Καλεί επίσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης 21/92023).

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Παναθηναϊκής Απεργίας, την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο «νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» και καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 11 π.μ. 

Σχολεία: Απεργούν ΟΛΜΕ και  ΟΙΕΛΕ

Η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην απεργία της Πέμπτης (21.09.2023), ενώ ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΟΙΕΛΕ και πολλές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, που καλούν σε συμμετοχή σε διάφορες πόλεις.

 

Νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές : Συμμετοχή της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ στην απεργία της Πέμπτης 

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει ότι θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, και στη συγκέντρωση των σωματείων στις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα. 

Η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου προκηρύσσει επίσης 24ωρη πανελλαδική απεργία.  

«Για να “ζήσει” αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση» αναφέρει. 

Λεωφορεία: Στάση εργασίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

Στην  απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου για το εργασιακό νομοσχέδιο συμμετέχει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. 

Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς οι  στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να αναμένονται προβλήματα στα αεροπορικά δρομολόγια. 

Ναύτες 

Σε 24ωρη παμπειραϊκή απεργία καλεί τα μέλη της η ΠΕΝΕΝ  η οποία στηλιτεύει ως «προδοτική και υπονομευτική» της στάση της ηγεσίας – πλειοψηφίας της ΠΝΟ, η οποία αρνήθηκε τη σύγκλιση του οργάνου.

Στην απεργία έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν επίσης τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Λαυρίου – Ανατ. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας, Φωκίδας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι Ομοσπονδίες Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Οικοδόμων, Φαρμάκου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top