Κολωνός: Οι γονείς του 5χρονου μιλούν για τη μέρα που τον έχασαν στη φωτιά

«Προσπάθησα να τον σώσω», λέει ο πατέρας του μικρού Χάρη

Όσα είπε η μητέρα του 5χρονου Χάρη που πέθανε μετά από φωτιά στο σπίτι τους / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Η Θεοδοσία και ο Στέφανος - γονείς τεσσάρων παιδιών - «έχασαν» τον περασμένο Νοέμβριο τον 5χρονο γιο τους, Χάρη, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους στον Κολωνό, με τον πατέρα να κατηγορείται παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 

«Αγγελέ μου, καλό παράδεισο» - Πέθανε ο 5χρονος 12 ημέρες μετά τη φωτιά

Την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν στο σπίτι ο πατέρας με τα τρία παιδιά. Η μητέρα ήταν εκτός με τον μεγαλύτερο γιο τους. Θύμα της φωτιάς ο μικρός Χάρης, ο οποίος για 12 ημέρες πάλευε στο νοσοκομείο να κρατηθεί στη ζωή. 

Κολωνός: «Πάλεψα, αλλά ήταν κλειδωμένη η πόρτα», λέει ο πατέρας του 5χρονου

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την τραγωδία, ο πατέρας κατηγορείται πως με πρόθεση έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του 5χρονου γιου του, προκαλώντας με τη συμπεριφορά του τον θάνατο του παιδιού. 

Κολωνός: «Δεν μπορούσα να πάω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός»

Κολωνός: 5χρονος πέθανε από φωτιά στο διαμέρισμά της οικογένειάς του

Οι χαροκαμένοι γονείς μίλησαν στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα για όσα συνέβησαν το βράδυ της τραγωδίας: 

«Μπήκα στο σπίτι, έκανα την ινσουλίνη μου γιατί έχω ζαχαρώδη διαβήτη και έπεσα σε λήθαργο. Κατά τις 9μιση με 10 παρά άκουσα μέσα στον ύπνο μου "Φωτιά, φωτιά". Με το που άνοιξα τα μάτια μου και είδα τον καπνό που με έπνιξε, προσπάθησα να μπω στο δίπλα το δωμάτιο να δω τι συμβαίνει. Άνοιξα το παράθυρο και είδα τον 7χρονο γιο μου. "Μπαμπά, είναι ο Χάρης μέσα", του είπε το παιδί. Προσπάθησα να μπω για να σώσω το παιδί, αλλά δεν μπόρεσα», υποστήριξε στη Ρούλα Κουσκουρή ο πατέρας.

Νεκρό 5χρονο αγόρι μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό

Το παιδί απεγκλωβίστηκε λιπόθυμο από τις αναθυμιάσεις. Το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση 45 λεπτών, όπως καταγγέλλουν οι γονείς. Μάλιστα, αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι άφησαν τον 5χρονο στο πεζοδρόμιο, με τη μητέρα να σπεύδει για να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες, κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ.

«Υποστηρίζουν ότι φταίει επειδή υπήρχε ένας αναπτήρας στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά. Ξέρω ότι θα έδινε τη ζωή του για τα παιδιά. Δεν ευθύνεται, αποκλείεται να ήθελε να κάνει κακό στα παιδιά», δήλωσε στην εκπομπή η μητέρα. 

Σήμερα η οικογένεια με τα τρία παιδιά ηλικίας 10, 9 και 8 ετών προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να ορθοποδίσει, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top