Κολωνός: «Δεν μπορούσα να πάω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός»

Οι γονείς του 5χρονου μίλησαν στο Star

Η πυρκαγιά ενδεχομένως να ξεκίνησε από τον προθάλαμο του διαμερίσματος - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου «Αττικόν» αγοράκι, μόλις 5 ετών, που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό.

Συγκλονίζουν οι γονείς του που μίλησαν στην Κατερίνα Ρίστα, ενώ ο Παναγιώτης Μπούσιος φέρνει στο φως τις αγωνιώδεις κλήσεις των πυροσβεστών για το ΕΚΑΒ.

Κολωνός: «Η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο»

Η Κατερίνα Ρίστα συνομίλησε με τους γονείς του παιδιού που από χθες το βράδυ δίνει μάχη στην εντατική του νοσοκομείου Αττικόν. Οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν.

«Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει το κεφαλάκι του. Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει να ‘θαύμα’ μόνο αυτό λέω. Μακάρι. Τίποτα άλλο…» σπαρακτική είναι η μαρτυρία της μητέρας του.

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ο πατέρας ήταν ξαπλωμένος και κοιμόταν, ενώ η μητέρα είχε βγει για λίγο έξω από το σπίτι με τον μεγαλύτερο γιο τους.

«Κοιμάμαι ακούω φωνές στα αυτιά μου "μπαμπά βοήθεια, βοήθεια". Στο μεταξύ ξυπνάω και βλέπω μια φλόγα στον καναπέ. Ανεβάζω το ρολό, βλέπω τον μικρό έξω. 'Τι έγινε παιδί μου; Ποιος άλλος είναι μέσα;' Πάω να σηκώσω το ρολό και δεν μπορούσα να το σηκώσω από τη μέση μου και δεν μπορούσα να πάω τέρμα κάτω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός» περιέγραψε ο πατέρας των παιδιών.

Κολωνός: Τα δύο σενάρια για τη φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα του 5χρονου

«Παρακαλώ το ΕΚΑΒ να έρθει γρήγορα. Γρήγορα, γρήγορα το ΕΚΑΒ, γρήγορα» 

Ο Παναγιώτης Μπούσιος εξασφάλισε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη δραματική έκκληση των πυροσβεστών από το σημείο της πυρκαγιάς.

Ζήτησαν απεγνωσμένα από τον αξιωματικό υπηρεσίας στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ, ειδοποιείται...» έλεγε ο αξιωματικός υπηρεσίας.

κολωνος πενταχρονος

Οι πυροσβέστες είχαν μόλις ανασύρει, χωρίς τις αισθήσεις του, ένα αγοράκι 5 ετών μέσα από φλεγόμενο διαμέρισμα και οι γείτονες είχαν πέσει πάνω του και του έκαναν μαλάξεις για να το κρατήσουν στη ζωή.   

Πυροσβέστης: «Κέντρο. Άμεσα, άμεσα...»

Αξιωματικός Υπηρεσίας: «Για ένα άτομο ειδοποιείται, για ένα άτομο ή δύο;»

Πυροσβέστης: «Είναι ένα παιδάκι στο πεζοδρόμιο, κάνουν μαλάξεις...»

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο πατέρας με το ένα παιδί βγήκαν στο μπαλκόνι και καλούσαν σε βοήθεια, ενώ αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα για να τους απεγκλωβίσουν.

Διασωληνωμένος 5χρονος μετά από φωτιά στον Κολωνό - Συνελήφθη ο πατέρας

Ο πατέρας των παιδιών συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Στη συνέχεια ο πατέρας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου πήρε προθεσμία για να δικαστεί την Τετάρτη.

Από τα πρώτα στοιχεία της αυτοψίας του ανακριτικού της πυροσβεστικής φαίνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον προθάλαμο, εκεί όπου έπαιζαν τα παιδιά. Το άλλο αγοράκι τους, ηλικίας 6 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και είναι καλά στην υγεία του.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top