Κολωνός: «Η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο»

Συγκλονίζουν οι γονείς του πεντάχρονου

Ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Βίντεο από Alpha

Συγκλονίζει η ιστορία του 5χρονου αγοριού που δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν». Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του χθες μετά από φωτιά στο διαμέρισμα που έμενε στον Κολωνό.

Ο πατέρας του παιδιού παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο. Είχε συλληφθεί και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προέκυψε σοβαρή σωματική βλάβη.

Οι γονείς του παιδιού μίλησαν στην εκπομπή Tlive για το δράμα που βιώνει η οικογένειά τους. 

Κολωνός: Τα δύο σενάρια για τη φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα του 5χρονου

«Είχα πάει για δουλειά, ξενύχτησα, είμαι ταξιτζής και σχολάω από τη δουλειά και πάω κατευθείαν σε ένα κτήμα να μαζέψουμε ελιές. Έφαγα μία μπουκιά ψωμί. Κοιμήθηκα,» εξήγησε ο πατέρας του παιδιού.

«Τα κανάλια λένε αριστερά – δεξιά ότι ήταν λόγω μέθης, αυτά είναι ψέματα. Μπορούμε να το αποδείξουμε και με τις εξετάσεις. Έχω σακχαρώδη διαβήτη και αισθάνθηκα να κοιμηθώ. Έλειπε η γυναίκα, να πάει να ψωνίσει να φάμε. Το μωρό είναι στην εντατική. Εγώ ξύπνησα με τις φωνές γιατί με ξύπνησε ο τέταρτος γιος μου και μου λέει ‘Μπαμπά, μπαμπά, φωτιά. Βοήθεια, βοήθεια’. Και για αυτό το λόγο πετάχτηκα, προσπάθησα να σώσω το παιδί, αλλά δεν έκανα τίποτα, δεν τα κατάφερα. Είχε μπλοκάρει του σαλονιού το ρολό».

κολωνός φωτιά

«Μόνο ένα θαύμα μπορεί να συνεφέρει το παιδί» σπαρακτικά τα όσα περιγράφει η μητέρα του

Για τα αίτια της φωτιάς είπε πως ήταν «το πλαστικό του σαλονιού που είχε πάνω στο δέρμα. Δηλαδή τα αίτια δεν ξέρω τι να σας πω, δεν ξέρω. Δεν ξέρω, από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν ξέρω. Ή το παιδί το έχει κάνει με τον αναπτήρα ή το δέντρο. Τι να σας πω τώρα, γιατί είχε ένα κάλυμμα από κάτω η γυναίκα, σαν σεμεδάκι που βάζουμε στο δέντρο και ίσως από εκεί, δεν ξέρω. Αυτό με το που μπήκε η σύζυγος μέσα με τον πυροσβέστη, ήταν το δέντρο από εκεί, από τα λαμπάκια, δεν ξέρω, ειλικρινά σας μιλάω. Δηλαδή χθες ήμουν τόσο ανάστατος για το παιδί και παρόλο την ταλαιπωρία, δεν με πειράζει η ταλαιπωρία, το παιδί να γίνει καλά πάνω από όλα. Κοιμόμουν-κοιμόμουν. Εγώ όταν έφυγε η γυναίκα μου δεν το πήρα χαμπάρι,» περιέγραψε ο πατέρας.

Διασωληνωμένος 5χρονος μετά από φωτιά στον Κολωνό - Συνελήφθη ο πατέρας

Η μητέρα του πεντάχρονου λύγισε καθώς περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησαν.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση αλλά σταθερή» είπε για το άτυχο αγόρι. «Οι γιατροί μας λένε πως μόνο ένα θαύμα μπορεί να συνεφέρει το παιδί για να μπορέσει να λειτουργήσει ο εγκέφαλός του και τα υπόλοιπα όργανα. Δεν έχει καθόλου εγκαύματα, εισέπνευσε καπνό.» 

Τη δική της εκδοχή έδωσε η μητέρα του παιδιού - Βίντεο από Alpha

Η μητέρα ανέφερε πως δεν ήταν σπίτι εκείνη την ώρα. «Είχα φύγει με τον οχτάχρονο γιο μου, είχα βάλει τα δύο τα μικρούλια για ύπνο. Ο πεντάχρονος είχε κοιμηθεί. Είχα βάλει και τον εξάχρονο γιο μου για ύπνο γιατί θα πήγαινε σχολείο την επόμενη ημέρα. Μου είχε δείξει ότι είχε κοιμηθεί. Έφυγα με τον οχτάχρονο γιο μου να πάω να τους πάρω φαγητό για να φάνε. Λογικά την ώρα που έφυγα, ίσως ξύπνησε ο ένας ο μικρός. Τα ακριβή αίτια δεν τα ξέρω. Ήταν ο σύζυγος στο σπίτι, ήταν πολύ κουρασμένος, έκατσε να φάει ένα πιάτο φαΐ και έκατσε να ξεκουραστεί λίγο γιατί έπρεπε να πάρει και τα φάρμακα του, την ινσουλίνη συγκεκριμένα για σακχαρώδη διαβήτη. Δεν ισχύει πως ο σύζυγός μου είχε καταναλώσει αλκοόλ. Δεν είναι άνθρωπος που θα πιει πλέον, καθώς παίρνει και τα φάρμακα και τον επηρεάζουν».

κολωνος φωτια

Ενδεχομένως να άρχισε η φωτιά και από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είπε ο πατέρας του 5χρονου (Φωτογραφία Eurokinissi)

«Με κάλεσε ο σύζυγος στο τηλέφωνο και μου είπε ‘έλα γρήγορα σπίτι, καιγόμαστε’. Έκανα ούτε πέντε λεπτά να γυρίσω. Είχα γυρίσει, κλειδώνω το αυτοκίνητο και αρχίζω να τρέχω τις σκάλες πάνω. Μαζί με τον γείτονά μας, ο οποίος είναι πυροσβέστης, ξεκλείδωσα την πόρτα για να την ανοίξω και δεν άνοιγε και έτσι έδωσα μία κλωτσιά στην πόρτα και την έσπασα. Δεν ισχύει αυτό που λένε οι πυροσβέστες πως την έσπασαν οι ίδιοι. Είχε μία ένδειξη ψευτοφωτιάς, είχε πάρει τον πυροσβεστήρα ο γείτονάς μου και έσβησε αυτή την τελευταία ένδειξη. Προσπάθησα να μπω μέσα να πάρω το παιδί γιατί ήξερα ότι ο σύζυγός μου με τον γιο μου είναι στο μπαλκόνι και δεν είχα καθόλου πρόσβαση λόγω καπνού. Είχε ξυπνήσει ο σύζυγος, πήρε τον ένα μικρό αγκαλιά και βγήκαν στο μπαλκόνι και προσπάθησε να μπει να πάρει τον μικρότερο αλλά ούτε ο ίδιος είχε πρόσβαση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top