Έχασε το παιδί του 11 μηνών από σπάνια ασθένεια:«Θα είναι πάντα δίπλα μας»

«Γεννήθηκε για να αγωνιστεί. Θα παλέψω να σωθούν κι άλλα παιδιά»

Ο μόλις 11 μηνών Παναγιώτης, πέθανε από βαριάς μορφής ανοσοανεπάρκεια, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Ο πατέρας του μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», περιγράφοντας τον Γογλοθά που ανέβηκαν με τη σύζυγό του μέχρι που το παιδί τους έγινε ένας άγγελος. 

Η ανοσοανεπάρκεια είναι μια σπάνια ασθένεια, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι σε θέση να επιτελέσει σωστά και πλήρως τον ρόλο του, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να είναι ιδιαίτερα ευάλωτος. 

Βόλος: «Ξέρεις τι θα πει πόνος;» - Συγκλονίζει η μητέρα του 3χρονου

Ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα, πως η πρόληψη σώζει ζωές και ζητά από την Πολιτεία να δώσει την δέουσα προσοχή, ώστε να μη θρηνήσουμε κι άλλα παιδιά. 

«Το παιδί μου γελούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Υπάρχουν πολλά είδη ανοσοανεπάρκειας. Ο Παναγιωτάκης μας, δυστυχώς, ήταν ένα παιδί στα 100.000 που νοσούν από τη βαριά μορφή της ασθένειας», ανέφερε ο πατέρας του μικρού αγοριού. 

Βόλος: «Από ένα συνάχι ξεκίνησαν όλα»

Όπως είπε, μετά τη γέννηση του παιδιού, έγιναν όλες οι εξετάσεις που προβλέπονται, όμως όταν ήταν περίπου πέντε μηνών εμφάνισε ένα συνάχι που κράτησε έναν μήνα. Κάποια στιγμή άρχισε να βήχει υπερβολικά επί μιάμιση ώρα, ενώ από κάποιο σημείο και ύστερα σταμάτησε να παίρνει κιλά. 

Η ιστορία του μικρού Γρηγόρη που πάλεψε με τον καρκίνο από 18 μηνών

«Βλέπαμε ότι το παιδί μας δεν ήταν καλά, αλλά δε φανταζόμασταν αυτήν την εξέλιξη. Πήγαμε στον γιατρό, είδε ότι το οξυγόνο του ήταν χαμηλό και μας έστειλε αμέσως στο νοσοκομείο. Πήγαμε στο νοσοκομείο του Βόλου και περάσαμε τρεις μέρες εφιαλτικές. Μετά από τρεις μέρες φύγαμε κακήν κακώς για το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Παίρνανε οι γιατροί το πουλάκι μου και άπλωνε τα χέρια του για να το πάρω», είπε ο πατέρας. 

Το αγοράκι διαγνώστηκε με βαριά πνευμονία και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς προέκυψε αυτό. Μετά από 15 μέρες οι γιατροί τους ενημέρωσαν για την ασθένεια του παιδιού τους. 

Ο μικρός Χριστόφορος που πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε - Συγκινεί η μαμά του

«Μας ήρθε κεραμίδα, πάθαμε σοκ. Βλέπαμε ότι το παιδί άρχισε να ανακάμπτει, να μη βήχει, να μην έχει πυρετό και αρχίσαμε να ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει η μεταμόσχευση μυελού των οστών και να πάει καλά», συνέχισε ο πατέρας του παιδιού. 

Όμως όπως εξήγησε την ασθένεια αυτή πρέπει να την προλαβαίνουν οι γιατροί αμέσως μετά τη γέννηση. Θα πρέπει, δηλαδή,  με το που γεννηθεί ένα παιδί οι γιατροί να παίρνουν ομφαλικό αίμα και να γίνει η εξέταση για την ανοσοανεπάρκεια.

Συγκινητικό βίντεο: Διασώστης απεγκλωβίζει βρέφος από πλημμυρισμένο σπίτι

«Αυτό για να γίνει στην Ελλάδα πρέπει να το ζητήσεις, κι αν το ζητήσεις μπορεί κάποιος γιατρός να αποτρέψει τους γονείς γιατί είναι κάτι πολύ σπάνιο», είπε ο πατέρας του Παναγιωτάκη. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο οι γιατροί, όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουν το αγοράκι. 

Βόλος: Βρέφος πέθανε 80 λεπτά μετά τη γέννησή του

«Υποσχέθηκα στο παλικάρι μου ότι όσο είμαι όρθιος θα προσπαθώ να ξυπνήσω όλους εμάς που κοιμόμαστε και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Πρέπει όλοι να γίνουμε δότες μυελού των οστών. Θέλουμε ο χαμός του γιου μας να χρησιμοποιηθεί προς όφελος άλλων ανθρώπων και να πιέσουμε για να γίνεται η συγκεκριμένη εξέταση. Το παιδί μου ήρθε στη ζωή και πάλεψε κι εγώ κάνω εκείνο που με δίδαξε ο γιος μου. Δε θα κλάψω ξανά για εκείνον. Θα του χαρίσω κι άλλα αδελφάκια για να μάθουν ποιον είχαν αδελφό», τόνισε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top