Η ιστορία του μικρού Γρηγόρη που πάλεψε με τον καρκίνο από 18 μηνών

Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Παιδικού Καρκίνου η 15η Φεβρουαρίου

Η ιστορία του μικρού Γρηγόρη που έφυγε από τη ζωή, έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο / Bίντεο Star - «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Σήμερα όλη η Γη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, γιορτάζει τους νεαρούς μαχητές της ζωής, όλα τα παιδάκια που μάχονται αποφασιστικά και με θάρρος απέναντι στον καρκίνο.

Όλοι θυμόμαστε την ιστορία του 5χρονου Γρηγόρη, ο οποίος αντιμετώπιζε με γενναιότητα την νόσο από 18 μηνών. Στα πέντε του χρόνια ταξίδεψε για τους ουρανούς, αφήνοντας άδεια την αγκαλιά της μητέρας του. Η ιστορία του, η καλοσύνη του και η μαχητικότητά του είχαν συγκινήσει το πανελλήνιο.

 Παιδικός καρκίνος: Τα συγχαρητήρια Δένδια στο Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Όσα είχε εξομολογηθεί τότε η μητέρα του Γρηγόρη, στη Ζήνα Κουτσελίνη και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», λίγες μέρες αφότου έχασε το παιδί της τόσο άδικα από τον καρκίνο, προκαλούν ανατριχίλα και φέρνουν δάκρυα στα μάτια: «Θα μου λείψει πολύ το παιδάκι μου. Θα είναι πολύ δύσκολο για μένα να το ξεπεράσω όλο αυτό. Ήταν πολύ δυνατός, εδώ και 4 χρόνια πάλευε. Κατάφερε όσα μπορούσε».

Ο μικρός Γρηγόρης, ενώ είχε ξεπεράσει τον πρώτο κίνδυνο, χρειάστηκε να νοσηλευτεί ξανά, γιατί παρουσίασε υποτροπή και μετάσταση στη σπονδυλική στήλη. Η μητέρα του, συγκινεί: «Απλά τώρα κουράστηκε πολύ, δεν μπορούσε άλλο. Τον είχα αγκαλιά όλη την ώρα, δεν τον άφησα στιγμή. Πόναγε τον τελευταίο καιρό πάρα πολύ και μου το έλεγε: "Μανούλα πονάω πολύ, δεν αντέχω άλλο". Πιστεύω πως τώρα το κορμάκι του ξεκουράζεται».

Όλοι θυμόμαστε την ιστορία του 5χρονου Γρηγόρη, ο οποίος αντιμετώπιζε με γενναιότητα τον καρκίνο από 18 μηνών

Το μήνυμα της μητέρας του μικρού Γρηγόρη προς όλους τους γονείς

Η μητέρα του μικρού γενναίου Γρηγόρη, όπως είχε εξομολογηθεί τότε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είχε δει ένα όνειρο με τον γιο της, στο οποίο της έλεγε να μη στενοχωριέται και ότι σύντομα θα κρατά στην αγκαλιά της ένα νέο μωράκι και θα είναι ευτυχισμένη: «Είχα δει ένα όνειρο με τον Γρηγόρη. Μου έλεγε “μαμά μη στεναχωριέσαι, όλα θα πάνε καλά”. Του έλεγα “Γρηγόρη μου είμαι πολύ στεναχωρημένη γιατί μου λείπεις” κι εκείνος μου απάντησε “θα δεις σύντομα όλα θα πάνε καλά και θα έχεις άλλο μωράκι στην αγκαλιά σου”».

Όταν ξύπνησε ήταν πολύ στεναχωρημένη και κακόκεφη. Ένιωθε τύψεις ακόμη και στη σκέψη να κάνει ένα άλλο μωράκι: «Ένιωθα ότι θα έδινα σε ένα άλλο μωρό τη θέση του Γρηγόρη. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι αφού το μωρό μου είναι χαρούμενο, ίσως θα μπορούσα να προσπαθήσω για ένα παιδάκι», συνέχισε. 

Έτσι, ο μικρός της άγγελος, της έφερε ένα άλλο μωράκι που γέμισε την άδεια αγκαλιά της και παράλληλα έφερε ένα μήνυμα ελπίδας για τη ζωή που πάντα βρίσκει τον τρόπο να μας θυμίζει τα θαύματα που είναι εφικτά. 

Όπως είπε η Μαρίνα, ο Γρηγόρης θα είναι πάντα ζωντανός στο μυαλό και την καρδιά της, όμως το μωράκι που θα έρθει στον κόσμο είναι το δικό του μήνυμα προς εκείνη για να συνεχίσει με δύναμη και αισιοδοξία τη ζωή της: «Όλο αυτό με δίδαξε ένα πράγμα: όσο είναι τα παιδιά μας μικρά να είμαστε κοντά τους και να τα προσέχουμε. Εγώ δούλευα και δεν τον είχα κοντά μου, τον είχε η μαμά μου. Μετά όταν έγινε όλο αυτό είπα: "Έπρεπε να γίνει όλο αυτό για να ζήσω το παιδί μου;"»

ΕΛΠΙΔΑ: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δίπλα στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων

Σήμερα όλη η Γη γιορτάζει τους μικρούς μαχητές της ζωής, όλα τα παιδάκια που μάχονται αποφασιστικά και με θάρρος απέναντι στον καρκίνο / Φωτογραφία unsplash

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Η έγκαιρη και σωστή διάγνωση σώζει ζωές

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για τον παιδικό καρκίνο και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας όσον αφορά στις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο παγκοσμίως. 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Η «ΕΛΠΙΔΑ» αποτελεί σκοπό ζωής για μένα

Ο καρκίνος στα παιδιά είναι πολύ σπάνιος και με ποικίλες κλινικές εκδηλώσεις. Αν η διάγνωση γίνει χωρίς καθυστέρηση, τότε η πλήρης θεραπεία είναι πολύ εφικτή: πλέον οι σύγχρονες μέθοδοι ίασης συμβάλλουν στην ανάρρωση και επιβίωση του ατόμου που νοσεί. Αυτό μπορεί να συμβεί σε αρκετούς και διαφορετικούς καρκίνους που μπορεί προσβάλλουν τα παιδιά. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού, 70% των παιδιών που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία καταφέρνει να νικήσει τον καρκίνο. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.

Σε ό,τι αφορά τον καρκίνο, η έγκαιρη διάγνωση είναι μείζονος σημασίας. Θα πρέπει, λοιπόν, να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ορθή εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας και στη σωστή ενημέρωση των γονέων, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα εξειδικευμένα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top