Ο μικρός Χριστόφορος που πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε - Συγκινεί η μαμά του

«Για μένα είναι πάντα εδώ. Μας άφησε δώρα για δέκα ζωές»

Ο 6χρονος Χριστόφορος έφυγε από τη ζωή στις 4 Μαρτίου του 2019, σε ηλικία 6 χρόνων, παλεύοντας γενναία με τον καρκίνο μέχρι τέλους. «Ο Χριστόφορος έφυγε αλλά για μένα είναι πάντα εδώ. Μας άφησε δώρα για δέκα ζωές. Άφησε μια αγάπη πιο δυνατή από τον θάνατο» λέει η μητέρα του. 

Το χαμογελαστό αγόρι παρουσίασε προβλήματα στη βάδιση, στα τέσσερα του χρόνια. Μετά από επίσκεψη στον γιατρό, διαγνώσθηκε με ευμεγέθη όγκο στον εγκέφαλο, που ονομάζεται γλοίωμα στελέχους. Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος καρκίνου που εμφανίζεται σε παιδιά από 4 έως 10 ετών. 

Λουίς Ενρίκε: Πέθανε η 9χρονη κόρη του μετά από «μάχη» με τον καρκίνο

Ο Χριστόφορος δε γινόταν να χειρουργηθεί λόγω θέσης του όγκου. Σε εξειδικευμένη για τις εν λόγω παθήσεις κλινική στο Μεξικό, πάλεψε για δύο χρόνια, διαψεύδοντας γιατρούς και προγνωστικά. 

Μέχρι και ο Νίκος Γκάλης είχε βγάλει σε πλειστηριασμό τα αθλητικά του παπούτσια για να συνδράμει στη μάχη του Χριστόφορου. 

«Κανένα τέλος δεν έρχεται με άδεια χέρια» λέει και συγκινεί η μητέρα του Χριστόφορου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Οι γονείς του 6χρονου μαχητή διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 19 Ιανουαρίου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον παιδικό καρκίνο. Στόχος η στήριξη του Συλλόγου «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ», προκειμένου να αποκτήσει περισσότερους δότες μυελού των οστών. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top