Λιβύη: Πέντε οι νεκροί της ελληνικής αποστολής στο τροχαίο

Τρομακτικό βίντεο μετά από τη μετωπική σύγκρουση

Πέντε Έλληνες, μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβυή έχασαν τη ζωή τους μετά από τροχαίο που σημειώθηκε χθες. Πρόκειται για δύο νοσηλεύτριες, ένα στέλεχος του ελληνικού στρατού και δύο διερμηνείς.

Τροχαίο Λιβύη: Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την ελληνική αποστολή

Αρχικά υπήρχε σύγχυση γύρω από το τροχαίο, με τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Εξωτερικών και το ΓΕΕΘΑ να κάνουν λόγο για ατύχημα με ελαφρά τραυματίες. 

 

 

Ωστόσο, τόσο το Reuters, όσο και αραβικά μέσα ενημέρωσης μιλούσαν από την αρχή για τέσσερις νεκρούς. 

H ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη αποτελούνταν από 19 άτομα, από τα οποία πέντε έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο - Eurokinissi

H ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη αποτελούνταν από 19 άτομα, από τα οποία πέντε έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο - Eurokinissi

Τελικά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ επιβεβαίωσε ότι τρία μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη σκοτώθηκαν και δύο ακόμα αγνοούνται, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους πέντε.

Λιβύη: Σοκάρει το βίντεο μετά το τροχαίο

Την ίδια ώρα τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που φέρεται να δείχνει το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής, να έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε μετά το τροχαίο. 

Το ΓΕΕΘΑ έδωσε εντολή σε ένα C130 να απογειωθεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα με προορισμό τη Λιβύη, ώστε να παραλάβει τους τραυματίες. 

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, επέστρεψε στην Ελευσίνα στις 6:58 σήμερα το πρωί, μεταφέροντας 13 τραυματίες, οι πέντε εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Αθήνας. 

Σε λίγη ώρα απογειώνεται επίσης από τη Βεγγάζη ένα ελληνικό C-27 που θα μεταφέρει τις σορούς των πέντε νεκρών. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όλη η χώρα πενθεί»

Στην τραγωδία με τους πέντε νεκρούς στη Λιβύη αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα.

Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους», έγραψε.

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους κατά την ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top