Τροχαίο Λιβύη: Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την ελληνική αποστολή

Τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Σε τραγωδία εξελίσσεται το τρομακτικό τροχαίο στη Λιβύη, στο οποίο ενεπλάκησαν μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας την Κυριακή, με τα ξένα μέσα να κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς. Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για τρεις νεκρούς και δύο αγνοούμενους.  

Νωρίτερα, πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ «μιλούσαν» για ορισμένα μέλη με ελαφρά τραύματα που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, ωστόσο διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τέσσερις Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Λιβύη: H ελληνική αποστολή βοήθειας ενεπλάκη σε τροχαίο

Σύμφωνα με το Arab News, 15 μέλη της ελληνικής αποστολής τραυματίστηκαν, με τα 7 να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί η συγκεκριμένη είδηση από τα αρμόδια ελληνικά υπουργεία. 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 16 μέλη και 3 διερμηνείς που στελέχωναν την ελληνική αποστολή.

Reuters: Τέσσερα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης είναι νεκρά

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης υποστήριξε πως τέσσερα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης, καθώς και τρεις Λίβυοι που κατευθύνονταν στην πόλη Ντέρνα, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή.

«Δεκαπέντε μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων επτά σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Οθμάν Αμπντουλτζαλέλ σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για το τροχαίο

«Σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της», ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top