Λιβύη: H ελληνική αποστολή βοήθειας ενεπλάκη σε τροχαίο

Πώς έγινε το τροχαίο - Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Μέλη της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελλάδας στη Λιβύη, τραυματίστηκαν την Κυριακή, σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στη χώρα. 

Λιβύη: Πάνω από 5.000 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στη Λιβύη, συγκρούστηκε με όχημα που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ορισμένα από τα μέλη της αποστολής μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής με ελαφριά τραύματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σε συντονισμό με το υπουργείο Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για τον επαναπατρισμό της ελληνικής αποστολής.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το τροχαίο

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στη Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Μακάβριο εύρημα στη Λιβύη - Βρέθηκαν εκατοντάδες πτώματα σε παραλία

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας, από τη σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις λιβυκές Αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στη Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης.

ΥΠΕΞ: Οργανώνεται ο επαναπατρισμός της ελληνικής αποστολής 

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της», προσθέτει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top