Δραματικές ώρες βιώνει το Πήλιο: Εγκλωβισμοί και καταστροφές 

Απίστευτες σκηνές σε Άη Γιάννη, Μακρινίτσα, Αγριά, Μηλίνα  

Δραματικές στιγμές βιώνουν από τα ξημερώματα οι κάτοικοι και επισκέπτες στο Πήλιο οι οποίοι εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά.

Οι εικόνες που αντίκρυσαν στον Αη Γιάννη και σε άλλα παραθαλάσσια χωριά, είναι πρωτοφανείς . Χαρακτηριστικό είναι ότι δεκάδες αυτοκίνητα χάθηκαν μέσα στη θάλασσα, που «μαύρισε» από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Εικόνες πρωτοφανείς για την  Ελλάδα… 

Άγιος Ιωάννης Πηλίου: Εγκλωβίστηκαν στο ξενοδοχείο 30 άτομα 

Τα νερά έπνιξαν τον Αη Γιάννη. Σε ξενοδοχείο γκλωβίστηκαν 30 άτομα ανάμεσα τους και μία έγκυος, ενώ τα πάντα είχαν πλημμυρίσει, όπως ανέφερε στη συγκλονιστική της περιγραφή στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star η Δήμητρα Καραουλάνη, για  όσα ζουν από τα ξημερώματα. 

Άγιος Ιωάννης Πηλίου: Δραματικές στιγμές βίωσαν εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο  Άγιος Ιωάννης Πηλίου: Δραματικές στιγμές βίωσαν εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο  

Οι κάτοικοι στον Αι Γιάννη περικυκλώθηκαν από τόνους νερού. Μπροστά και πίσω από το χωριό, το ποτάμι πέρασε ορμητικό πίσω από τα σπίτια, παρασύροντας ό,τι έβρισκε μπροστά του 

Χείμαρρος έπνιξε τη Μακρυνίτσα Πηλίου  

Στη Μακρυνίτσα Πηλίου ο χείμαρρος έπνιξε τα πάντα. έρασε μέσα από κατοικίες και έφθασε μέχρι και το πάρκινγκ της περιοχής.Το Πήλιο ζει από το πρωί τρομακτικές καταστάσεις.

Μακρινίτσα: Την έπνιξε ο χείμαρρος Μακρινίτσα: Την έπνιξε ο χείμαρρος 

Η κυρία Γιάννα περιέγραψε στο ρεπορτάζ του Star τις αγωνιώδεις προσπάθειες της να επικοινωνήσει με τους δικούς της στο Πήλιο:  «Έχουμε συγγενείς στο Παπά Νερό και στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου. Δεν είχαμε καμία επαφή  τηλεφωνική μέχρι πριν από λίγο σε τι κατάσταση βρίσκονται. Δεν μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία για να τους απεγκλωβίσουν. Είναι στα δωμάτια και μπαίνει και νερό μέσα».  

Αγριά Βόλου: Εγκλωβίστηκαν σε σούπερ μάρκετ

Κάτοικοι έζησαν δραματικές στιγμές στην Αγριά Βόλου. Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή μίας γυναίκας στο Star που εγκλωβίστηκε μαζί  με άλλα πέντε άτομα σε σούπερ μάρκετ. 

Αγριά Βόλου: Εγκλωβισμένοι σε σούπερ μάρκετ  Αγριά Βόλου: Εγκλωβισμένοι σε σούπερ μάρκετ 

Eικόνες αποκάλυψης στη Μηλίνα Πηλίου  

Εικόνες αποκάλυψης και στη Μηλίνα. Ο χείμαρρος «έπνιξε» το χωριό  σπάζοντας ακόμα και γέφυρες. Οι δρόμοι έχουν εξαφανιστεί και τίποτα δεν θυμίζει το γραφικό χωριό του Πηλίου.  

Δραματικές στιγμές βίωσε και η Μηλίνα  Δραματικές στιγμές βίωσε και η Μηλίνα  

 Εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής για την ασφάλεια του προσωπικού

Την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Στόχος η προστασία των έξι εργαζομένων και δύο πληρωμάτων ΕΚΑΒ, ενώ δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ασθενείς σε αυτό. Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ άμεσα εκδίδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχείο.

Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης το προσωπικό αναμένεται να επιστρέψει με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top