Κακοκαιρία Daniel: Ενεργοποίηση του «Copernicus» για τη Μαγνησία

Στόχος η άμεση χαρτογράφηση περιοχών που επλήγησαν

Δραματικές εκκλήσεις των κατοίκων του Βόλου για βοήθεια - Βίντεο από δελτίο ειδήσεων Star

Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις περιοχές της περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που επλήγησαν σήμερα από την κακοκαιρία «Daniel».

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που η γη «καταπίνει» λεωφορείο στον Κραυσίδωνα

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service - Mapping (κωδικός ενεργοποίησης EMSR692) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου.

Το αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Κακοκαιρία: Γέμισε αυτοκίνητα η θάλασσα - 110 εγκλωβισμένοι στο Πήλιο

«Επελαύνει» η κακοκαιρία Daniel - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για τη διαχείριση του έργου τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top