Κακοκαιρία: Γέμισε αυτοκίνητα η θάλασσα - 110 εγκλωβισμένοι στο Πήλιο

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία Daniel

Απελπιστική είναι η κατάσταση στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, καθώς περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι, την ώρα που τα νερά «φουσκώνουν» ολοένα και περισσότερο. Ένα κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του, όταν παρασύσθηκε από ρέμα στον Βόλο, προσπαθώνατας να φτάσει στη στάνη και να ταίσει τα ζώα του. Αγωνία για έναν 42χρονο αγνοούμενο. Τα ίχνη του χάθηκαν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. 

 

 

Κακοκαιρία Daniel: Αναμένονται ύψη βροχής που μπορεί να φτάσουν τα 700mm

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ έχουν δημιουργηθεί χείμαρροι που παρέσυραν αυτοκίνητα στη θάλασσα. 

Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός κι ένας αγνοούμενος στον Βόλο

Συγκλονιστικές είναι οι εκκλήσεις των κατοίκων στα social media για βοήθεια, καθώς, όπως καταγγέλλουν, από το πρωί καλούν στο 112 και την πυροσβεστική, αλλά κανείς δεν έχει πάει να τους βοηθήσει. 

«Αντιμετωπίζουμε ακραίες καιρικές συνθήκες. Θέλω να εφιστήσουμε την προσοχή στους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι. Έχουμε απευθύνει έκκληση στους ανθρώπους που βρίσκονται στο ξενοδοχείο στον Άγιο Ιωάννη να μεταβούν σε υπερκείμενους ορόφους πάνω από το ισόγειο και τον πρώτο όροφο. Δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν αν βγουν στην ύπαιθρο ή αν προσπαθήσουν να πάνε στα αυτοκίνητά τους» τόνισε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, o εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γ. Αρτοποιός.

Όσα είπε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, o εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γ. Αρτοποιός

Όσα είπε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, o εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γ. Αρτοποιός

«Πρώτιστο μέλημά μας είναι να επιχειρήσουμε σε περιπτώσεις εγκλωβισμένων ανθρώπων που κινδυνεύουν. Κάποιος που βρίσκεται στο σπίτι του και ενδεχομένως η στάθμη υδάτων έχει ανέβει 5-10-20 εκατοστά, δεν κινδυνεύει άμεσα» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 400 κλήσεις στην Πυροσβεστική για απαντλήσεις υδάτων στις περιοχές Αργαλαστή και Τρίκερι και 60 κλήσεις στη Λάρισα, την Αγιά και το Κιλελέρ. 

Έχουν επίσης πραγματοποιηθεί 10 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο από Βόλο, Αργαλαστή και Τρίκερι, 35 αντλήσεις και μία μεταφορά ατόμου από Λάρισα. Αγιά και Κιλελέρ.

Στη Ζαγορά Πηλίου έπεσαν πάνω από 500 χιλιοστά βροχής, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο τεράστιος όγκος νερού θα βρει διέξοδο στη θάλασσα και θα προκληθούν πλημμύρες. 

Ήδη ο ποταμός Κραυσίδωνας έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να παρασύρει φερτά υλικά και λάσπη και να πλημμυρίσουν αρκετά σπίτια. 

Κακοκαιρία Daniel: Νέο έκτακτο δελτίο - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει»

Στο Μικρό Πηλίου τα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους στη θάλασσα, ενώ η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη. 

Βόλος: Πλημμύρισε το τμήμα χημειοθεραπειών του νοσοκομείου

Συναγερμός έχει σημάνει και στο νοσοκομείου του Βόλου, καθώς τα νερά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, μπήκαν στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες.

Η κακοκαιρία «Daniel» θα «σαρώσει» την Αττική - Έρχονται έντονα φαινόμενα

«Φανταστείτε ένα νοσοκομείο γεμάτο κουβάδες, όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά», είπε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Μηνδρινός.

«Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά», πρόσθεσε.

Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί -Πλημμύρες σε Μαγνησία και Σποράδες

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, έσπευσε στο νοσοκομείο για να αντλήσει τα νερά που έχουν μαζευτεί στην πίσω μεριά στο υπόγειο του νοσοκομείου.

Κακοκαρία Daniel: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της κακοκαιρίας Daniel  με εντολή της αστυνομίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

  • Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά.
  • Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου.
  • Στο ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας (Πήλιο).

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Σε όλο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου.
  • Στην επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου μέχρι το χωριό Κανάλια και στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων από το ύψος του χωριού Κερασιά και μέχρι το χωριό Κανάλια.
  • Στην Εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την διασταύρωσή της με την οδό Σταδίου μέχρι την Αγριά.
  • Στην επαρχιακή οδό Βόλου - Παληουρίου από τη διασταύρωσή της με την οδό Λαρίσης (οδός Δερβενακίων) στο ύψος του κυκλικού κόμβου έως τον οικισμό Διμήνι.

Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top