Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα από το 112 σε 5 περιοχές - «Επικίνδυνα φαινόμενα»

Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σαρώνει Θεσσαλία και Σποράδες η κακοκαιρία Daniel. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η χώρα, λόγω της κακοκαιρίας Daniel που θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη. Μέχρι τώρα η Μαγνησία και οι Σποράδες βρίσκονται στο επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ τα μηνύματα του 112 ηχούν ασταμάτητα σε όλη την Ελλάδα.

Κακοκαιρία: Γέμισε αυτοκίνητα η θάλασσα - 110 εγκλωβισμένοι στο Πήλιο

Μετά την εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε Βόλο και Σκιάθο, μηνύματα από την Πολιτικη Προστασία και το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Πιερίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Φθιώτιδας, καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους. 

Αρναούτογλου για κακοκαιρία Daniel: «Δεν έχω δει παρόμοια ύψη βροχής»

Κακοκαιρία Βόλος

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στον Βόλο / Φωτογραφίες Eurokinissi (Αναστασία Καρεκλά)

Βροχές και καταιγίδες στον Βόλο

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες- κεραυνοί-χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ώρο σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των αρχών».

 

 

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στη Λάρισα

Δύσκολη είναι η κατάσταση από την κακοκαιρία στα παράλια του Δήμου Αγιάς της Λάρισας, όπου υπάρχει υπερχείλιση των ρεμάτων, με τα προβλήματα να αυξάνονται όσο συνεχίζεται η βροχόπτωση.

Κάποια σπίτια και καταστήματα στην περιοχή έχουν πλημμυρίσει με την Πυροσβεστική να επιχειρεί για την άντληση υδάτων.

Πλημμύρες Λάρισα

Θαμμένα στις λάσπες και τα νερά περιουσίες στη Λάρισα / Φωτογραφίες onlarissa.gr

Κακοκαιρία στη Λάρισα

Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας κάνει έκκληση να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το καιρικό φαινόμενο.

Κακοκαιρία Daniel: Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, σήμερα Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια) και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο

Ακόμα, κατά περιόδους στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. 

Επιπλέον μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστεί η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

Αύριο Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. 

Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Κακοκαιρία Daniel: «Χρόνια είχαν να καταγραφούν τέτοια φαινόμενα στον Βόλο»

Σχολιάζοντας τις εικόνες καταστροφής στον Βόλο που δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες από την κακοκαιρία, ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ότι η περιοχή είχε χρόνια να ζήσει τέτοιες καταιγίδες.

«Τέτοιο μεγάλο ύψος βροχής είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε και το φαινόμενο βαίνει αυξανόμενο. 450 mm βροχής σημειώθηκαν σε ένα 24ωρο στη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων, ενώ ανάλογες ποσότητες έχει δεχθεί και η Μαγνησία τις τελευταίες ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη τέτοια κακοκαιρία ο Βόλος είχε να δει από τις 10 Οκτωβρίου 2006, με τον δορυφόρο να καταγράφει τότε 413 mm ύψος βροχής. Επίσης, ανάλογη κακοκαιρία είχε σημειωθεί στην περιοχή και τον Οκτώβριο του 1955, με μεγάλες καταστροφές και νεκρούς στην περιοχή του Βόλου», ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Κακοκαιρία Daniel: Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Δορυφορική εικόνα της χώρας και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023 / meteo.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top