Έβρος: «Μας έγδυσαν και μας χτυπούσαν» - Σοκάρει η κατάθεση μετανάστη

Ελεύθεροι και οι 13 μετανάστες μετά τις απολογίες τους

Από το πρωί απολογούνται στην Αλεξανδρούπολη οι εννέα από τους 13 μετανάστες που «αιχμαλωτίστηκαν» σε τρέιλερ από τρεις πολίτες και κατηγορούνται για εμπρησμό. Η περιγραφή ενός από αυτούς για τα όσα φέρεται να βίωσαν όσες ώρες τους κρατούσαν φυλακισμένους προκαλεί αποτροπιασμό.

Φωτιά Έβρος: Το βίντεο που παρέδωσε ο 43χρονος που αιχμαλώτισε μετανάστες

Αρνούνται τις κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού, κατασκευή εμπρηστικού μηχανισμού, κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο στη χώρα οι 13 μετανάστες που κρατήθηκαν «αιχμάλωτοι» μέσα σε τρέιλερ από τρεις πολίτες στον Έβρο.

Μάλιστα, ένας από αυτούς στην κατάθεσή του περιέγραψε με λεπτομέρειες τις φρικτές στιγμές που πέρασαν όσο παρέμειναν κλειδωμένοι στο τρέιλερ: 

«Μας έβαλαν σε ένα κλειστό καρότσι και μας έβγαλαν όλα μας τα ρούχα, μας έβγαλαν βίντεο και μας τράβηξαν φωτογραφίες. Εμείς μείναμε εκεί πολλή ώρα, ιδρώναμε και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Ένας από αυτούς αδύνατος, περίπου 30 χρονών, με μούσι ,μας είπε ότι ήταν η αστυνομία, μας είπε “Police”. Μας ρώτησαν στα αγγλικά αν βάλαμε εμείς τη φωτιά. Εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα και τους χτυπούσαμε την πόρτα. Κάθε πέντε λεπτά άνοιγε την πόρτα και μας χτυπούσε. Το τρέιλερ ήταν σταματημένο. Ξεκινούσε για πέντε λεπτά και ξανασταματούσε. Είχε πολύ υψηλή θερμοκρασία».

Μετά τις απολογίες τους και οι εννέα κατηγορούμενοι μετανάστες αφέθησαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Έβρος: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι τρεις συλληφθέντες για μεταφορά 13 μεταναστών

Διαφωνία προέκυψε την περασμένη Παρασκευή μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελέως ως προς την επιβολή προσωρινής κρατήσεως στους τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την υπόθεση με τους 13 μετανάστες.

Τη διαφωνία αυτή καλείται να λύσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εντός πέντε ημερών όπως προβλέπει  ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Μέχρι τότε έχει επιβληθεί ο όρος του κατ' οίκον περιορισμού, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αφαίρεσης διαβατηρίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top