Αποκλειστικό: Ο καθ’ ομολογίαν εμπρηστής στην Κάρυστο μιλά στο Star

Για πρώτη φορά μιλά σε κάμερα ένας εμπρηστής και παραδέχεται την πράξη του

Μπαράζ συλλήψεων υπόπτων για εμπρησμό έχουμε τις τελευταίες ημέρες. 163 στο σύνολο: από την αρχή της αντι-πυρικής περιόδου. Δηλαδή, από την 1η Μαΐου.  

Xθες είχαμε 5 προσαγωγές για εμπρησμούς στην Εύβοια και οι 3 από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Την Παρασκευή συνελήφθη στην Κάρυστο 20χρονος ο οποίος ομολόγησε 5 εμπρησμούς. 

Για πρώτη φορά μιλά στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα ο εμπρηστής να παραδέχεται ότι έβαλε φωτιά!

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για ποιον λόγο την έβαλε, εκείνος είπε: «Για να βλέπω που έρχονται τα πυροσβεστικά και να σβήνουν τη φωτιά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μετά που την έβαζα και ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά και φεύγανε… εντάξει δεν αισθανόμουν καλά.
Μάλιστα παραδέχτηκε ότι η τελευταία φωτιά που έβαλε με αναπτήρα ήταν στις 24 Αυγούστου. 

Συλλήψεις για εμπρησμούς

Στα Ψαχνά συνελήφθη ένας 18χρονος, πρόκειται για άτομο με ειδικές ανάγκες, ο οποίος έβαλε φωτιά σε ξερόχορτα. Τον κατήγγειλε στην Αστυνομία η μητέρα του και συνελήφθη και η ίδια για παραμέληση.

Στην Εύβοια πάλι στην περιοχή της Δοκού, καταγράφηκε από κάμερες και συνελήφθη ένας 52χρονος, ο οποίος στην αρχή αρνήθηκε τα πάντα, όταν όμως ενημερώθηκε πως έχει καταγραφεί από κάμερες παραδέχθηκε τις πράξεις του.

Ο συγκεκριμένος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εισαγγελέα. Τη Δευτέρα θα συνεχίσουν τις απολογίες τους και οι υπόλοιποι 9 μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη που κατηγορούνται για εμπρησμό ενώ την Τρίτη θα απολογηθεί και ο 45χρονος πρώην δικηγόρος που έχει συλληφθεί με την κατηγορία του εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα. 

Συνολικά πάντως από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου έχουν γίνει 163 προσαγωγές για πρόκληση πυρκαγιάς με 79 από αυτές τις περιπτώσεις να αφορούν εμπρησμό από δόλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top