Φωτιά Έβρος: «H μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο​​​​​​​»

Σοκαριστικά τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Copernicus

Το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Σοκάρουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Copernicus όσον αφορά στην πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει στον Έβρο, καθώς έχει πλέον επικές διαστάσεις και θεωρείται η μεγαλύτερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έβρος: Ο έρευνες Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και ΕΥΠ για εμπρησμούς

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Copernicus, ήδη έχουν καεί περίπου 73.000 εκτάρια,  που αντιστοιχούν σχεδόν σε 180.000 στρέμματα, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και πολλά χρόνια.

Φωτιά Έβρος: Μελισσοκόμος αποχαιρετά με λυγμούς τις μέλισσες που κάηκαν

Δυστυχώς, το ρεκόρ μπορεί να μεγαλώσει, καθώς η πυρκαγιά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη. Εδώ και 6 ημέρες βλέπουμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των κατοίκων να σώσουν τα χωριά τους.

Σύμφωνα με άλλες μετρήσεις από τους δορυφόρους φαίνεται η καμένη έκταση να είναι πολύ μεγαλύτερη. Ο καπνός πάντως καλύπτει περισσότερα από 600.000 στρέμματα.  

Στον χάρτη φαίνεται σχεδόν ο μισός νόμος να είναι καλυμμένος από φωτιά.  Το γεγονός σχολίασε και ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας,  Γιάνεζ Λέναρτσιτς, με δημοσίευση στον επίσημο λογαριασμό του, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο στον τομέα της πρόληψης και προετοιμασίας για μια εποχή βίαιων πυρκαγιών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top