Πάρνηθα: H φωτιά πλησίασε τον αστικό ιστό - Η διαδρομή που ακολούθησε

Τι έκαψε η καταστροφική πυρκαγιά στο πέρασμά της

Η Πάρνηθα είναι ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής και δυστυχώς σε αυτή την πυρκαγιά κάηκε και παρθένο δάσος. 

Φωτιές: Έως 23/8 κάηκε έκταση 3 φορές μεγαλύτερη από ότι καίγεται ετησίως!

Τι έκαψε το μέτωπο της φωτιάς παρουσίασε σε γράφημα ο Άρης Λάμπος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Πρώτη μέρα: H διαδρομή της φωτιάς από τη Χασιά μέχρι το Μενίδι

Η φωτιά λοιπόν ξεκίνησε 3 χιλιόμετρα πάνω από το κέντρο της Χασιάς, όπου βρίσκονται οι ταβέρνες επί της Λεωφόρου Φυλής. Εκεί είναι πολύ γνωστός προορισμός του σαββατοκύριακου, καθώς πολύς κόσμος πάει για πεζοπορία στο φαράγγι του Γκούρα. Εκει βρίσκεται και η Μονή Κλειστών που απειλήθηκε. 

Το μέτωπο εκεί έκαψε δάσος και αγροικίες και πέρασε πάνω από το ρήγμα της Πάρνηθας. Συνέχισε προς τον αστικό ιστό, δηλαδή προς τα Άνω Λιόσια και το Μενίδι. Πέρασε κοντά από το αμαξοστάσιο των λεωφορείων στα Λιόσια και το εκκένωσαν γιατί τα περισσότερα λεωφορεία είναι με αέριο.

Δεύτερη μέρα: H διαδρομή της φωτιάς από την Αγία Παρασκευή

Τη δεύτερη μέρα που ήταν και η πιο καταστροφική, η φωτιά πλησίασε τον οικισμό Αγία Παρασκευή και εκεί έκαψε σπίτια στις παρυφές του οικισμού κοντά στο δάσος. Το σημείο αυτό είναι στο Μενίδι πάνω από το στρατόπεδο Καποτά. 

Πολύ κοντά είναι η λεωφόρος Πάρνηθος, ο δρόμος που οδηγεί στο Καζίνο και βρίσκονται όλα τα μεγάλα κέντρα δεξιώσεων. Δεν πλησίασε τα κέντρα, γιατί την πρόλαβαν, αλλά έκαψε δάσος κοντά στο τελεφερίκ της Πάρνηθας. Πιο ανατολικά από το τελεφερίν, είναι η θέση Μετόχι. Ευτυχώς περιορίστηκε,  αν συνέχιζε θα σταματούσε στα καμένα του 2021 στη μεγάλη φωτιά της Βαρυμπόμπης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top