Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: «Η αμοιβή μου ήταν 18.000 ευρώ»

Παρένθετη μητέρα αποκαλύπτει τα πάντα για τη δράση του κυκλώματος

Μια γυναίκα από τη Γεωργία που έγινε παρένθετη μητέρα και συνεργαζόταν με την κλινική υποβοηθούμενη αναπαραγωγής στα Χανιά, μίλησε για την εμπειρίας της και το μωρό που κυοφόρησε για ένα άλλο ζευγάρι το 2021. 

Όπως αποκάλυψε στο flashnews.gr είχε ανάγκη τα χρήματα και ήρθε σε επαφή με το κύκλωμα μέσω ίντερνετ. Έμεινε συνολικά έντεκα μήνες στην Κρήτη και φιλοξενήθηκε σε τρία σπίτια από τα 14 που διαθέτει η κλινική. 

Χανιά: Στη φυλακή τέσσερις κατηγορούμενοι για το εμπόριο βρεφών

«Εκείνη την περίοδο ήμουν 34 χρόνων, ενώ οι νεότερες κοπέλες που γνώρισα μέσω της κλινικής (παρένθετες και δότριες ωαρίων) ήταν 24 με 25 χρόνων. Η αμοιβή που θα λάμβανα θα ήταν 18.000€ για όλο το χρονικό διάστημα παραμονής μου, ποσό από το οποίο κάθε μήνα θα έπαιρνα 200€ για τα προσωπικά μου έξοδα και το φαγητό μου. Συνολικά, στο τέλος θα έπαιρνα τα υπόλοιπα 15.000€» είπε η γυναίκα.

«Αν είχαμε ανάγκη από περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια της διαμονής μας, μας έδιναν το ποσό που ζητούσαμε, το οποίο και αφαιρούσαν από την πληρωμή που θα λαμβάναμε το τέλος».

«Καρατόμησαν» τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Χανιά: «Είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά ότι το παιδί δε θα ήταν δικό μου»

«Πριν καν ξεκινήσει η κύησή μου είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά, ότι το παιδί αυτό δε θα είναι δικό μου. Υπενθύμιζα στον εαυτό μου ότι θα βοηθήσω άλλους ανθρώπους να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για όλες τις παρένθετες μητέρες. Πολλές από τις κοπέλες με τις οποίες συγκατοικούσα, δεν ήταν έτοιμες ψυχολογικά γι’ αυτήν την εμπειρία, ενώ αρκετές από αυτές αντιμετώπιζαν συμπτώματα κατάθλιψης», είπε και πρόσθεσε:

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Νέες συλλήψεις - Χειροπέδες σε τρεις γιατρούς

«Γενικότερα, οι συνθήκες συμβίωσης δεν ήταν ευχάριστες, καθώς η φορτισμένη ατμόσφαιρα δημιουργούσε εντάσεις μεταξύ μας, […] Αυτό το γεγονός αποτέλεσε και αιτία να αλλάξω σπίτι».

Χανιά: «Μέναμε πέντε παρένθετες μητέρες σε ένα σπίτι»

«Στο σπίτι όπου έμεινα το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συνολικά ήμασταν πέντε παρένθετες μητέρες κάτω από μία στέγη και, παρ’ όλο που ο χώρος ήταν μεγάλος, δεν μπορούσαμε να κινηθούμε άνετα[…] Μεταξύ μας οι κοπέλες, λέγαμε το σπίτι “καταραμένο” καθώς στην είσοδό του είχε ένα κρεμασμένο χέρι (το ρόπτρο) και μας είχε φανεί περίεργο».

Κρήτη: Γνωστός μαιευτήρας εμπλέκεται σε κύκλωμα με παράνομες υιοθεσίες

Όπως είπε, το κύκλωμα τους ασκούσε μεγάλο έλεγχο, ειδικά όταν έβγαιναν από το σπίτι.

«Η γυναίκα από τη Γεωργία που με έστειλε εδώ μας ασκούσε υπερβολικό έλεγχο. Κάθε φορά που κάποια από εμάς επιχειρούσε να φύγει για βόλτα το βράδυ, η Γεωργιανή το μάθαινε. Μας προειδοποιούσε ότι έπρεπε να είμαστε σπίτι πριν τις 10, αλλιώς έλεγε ότι θα είχαμε πρόβλημα. Αν κάποια κοπέλα έμενε έξω μέχρι αργά, την έπαιρνε τηλέφωνο, της έκανε επίπληξη και την απειλούσε ότι θα τη στείλει σπίτι της», είπε.

Χανιά: Έρευνα για παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών

«Είχα πάντα την αίσθηση ότι κάποιος με παρακολουθούσε. Η αίσθηση έλλειψης ελευθερίας ήταν έντονη», συνέχισε.

Χανιά: «Πολλές παρένθετες μητέρας δεν ήξεραν πού κατέληξαν τα παιδιά που κυοφορούσαν»

«Όσον αφορά στους γονείς των οποίων το παιδί κυοφόρησα, δεν είχαμε μεγάλη επαφή. Ήξερα μόνο τα ονόματά τους και γνώριζα ότι ήταν από το εξωτερικό, όχι Έλληνες. Όταν γέννησα, έστειλαν κάποια δώρα και με ευχαρίστησαν. Ωστόσο, πάρα πολλές κοπέλες δεν είχαν ιδέα για την τύχη που θα είχαν τα παιδιά που κυοφόρησαν, καθώς δεν γνώριζαν σε ποιους θα καταλήξουν», είπε η γυναίκα.

Η ίδια, μέχρι που ξέσπασε το σκάνδαλο πίστευε ότι όλα γίνοντας με νόμιμες διαδικασίες, ενώ για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να μείνει έγκυος αποκάλυψε:

«Υποβαλλόμασταν συχνά σε διαδικασία εμβρυομεταφοράς για να μείνουμε έγκυες, συνήθως 3-4 φορές η κάθε παρένθετη, ωστόσο γνώρισα μία κοπέλα που χρειάστηκε να περάσει τη διαδικασία 10 φορές για να κυοφορήσει. Εγώ δεν υποβλήθηκα σε διαδικασία λήψης ωαρίων. Γνωρίζω περιπτώσεις δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων υποβλήθηκε δύο φορές στην εν λόγω διαδικασία και η άλλη τέσσερις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top