Κρήτη: Γνωστός μαιευτήρας εμπλέκεται σε κύκλωμα με παράνομες υιοθεσίες

Ζητούσαν έως και 120.000 ευρώ για κάθε βρέφος

Μια σοκαριστική υπόθεση εμπορίας βρεφών έρχεται στο φως με τη σύλληψη γνωστού γυναικολόγου στην Κρήτη. Φέρεται να είναι βασικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που κοστολογούσε έως 120.000 ευρώ τη ζωή κάθε μωρού που γεννιόταν κατά παραγγελία και παραδίδονταν σε ενδιαφερόμενους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χανιά: Έρευνα για παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών

Η ογκώδης δικογραφία περιλαμβάνει παράνομες υιοθεσίες, παρένθετες μητέρες, εικονικούς γάμους και πωλήσεις ωαρίων. Βασικός κατηγορούμενος είναι γνωστός μαιευτήρας που σχετίζεται με κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Κρήτη. Πελάτες ήταν ετερόφυλα ή ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και μοναχικοί άνδρες που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν νόμιμα ένα παιδί και γι αυτό το «παράγγελναν» στην οργάνωση με την ταρίφα να φθάνει και τις 120.000 ευρώ για κάθε μωράκι. 

Αρχικά τα μέλη της οργάνωσης έβρισκαν αλλοδαπές γυναίκες, που είχαν ανάγκη από χρήματα. Τις έφερναν στην Κρήτη, τις έκλειναν σε σπίτια, τους έπαιρναν τα ωάρια και τις χρησιμοποιούσαν παράνομα ως παρένθετες μητέρες. Στο κόλπο φέρονται να είναι μπλεγμένοι κι άλλοι γιατροί αλλά και δικηγόροι και συμβολαιογράφοι που φρόντιζαν να φτιάξουν ιατρικούς φακέλους και χαρτιά, πάντα έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top