«Καρατόμησαν» τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Ραγδαίες εξελίξεις με «φόντο» την υπόθεση παράνομων υιοθεσιών στην Κρήτη

Το ρεπορτάζ της Γωγώς Αποστολάκη για την υπόθεση / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νικόλαος Βραχνής, αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.

Χανιά: Είχε ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του κέντρου γονιμότητας

Η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής βρέθηκε στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Την Κυριακή απολογούνται τα φερόμενα μέλη του κυκλώματος 

Οι εξελίξεις στην υπόθεση με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά «τρέχουν» καθώς αύριο Κυριακή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι 9 κατηγορούμενοι. Ανάμεσά τους και γνωστός γυναικολόγος που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η Γωγώ Αποστολάκη στο Star, γέννησε μια από από τις παρένθετες μητέρες που εμπλέκεται στην υπόθεση. Πρόκειται για 39χρονη παρένθετη μητέρα από τη Γεωργία που έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, ενώ άλλη μία γυναίκα που είχε γεννήσει πριν από λίγες μέρες, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο και τα δύο αγοράκια παραμένουν στη Μονάδα Νεογνών μέχρι να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει την επιμέλειά τους.

Χανιά: 3 εκατομμύρια ευρώ σε offshore έκρυβε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Οι συγκεκριμένες γυναίκες συγκαταλέγονται στις 200 αλλοδαπές γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν από το κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Φιλοξενούνταν σε μισθωμένα σπίτια στα Χανιά, ενώ όλες τους οι κινήσεις ελέγχονταν από μέλη του κυκλώματος μέχρι να γεννήσουν. Ούτε οι γείτονες που έβλεπαν τις εγκυμονούσες δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε.

Αύριο θα οδηγηθούν στον ανακριτή Χανίων οι 9 κατηγορούμενοι στην υπόθεση, με μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου γονιμότητας στα Χανιά να ζητάει συμπαράσταση στον 73χρονο γυναικολόγο καλώντας κόσμο μπροστά από τα δικαστήρια.
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top