Χανιά: Είχε ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του κέντρου γονιμότητας

Ζευγάρια ανησυχούν μήπως χρησιμοποιήθηκε γενετικό τους υλικό εν αγνοία τους

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά. Το 2020 είχε ανακληθεί επί 6 μήνες η άδεια του κέντρου γονιμότητας,  ωστόσο λειτουργούσε κανονικά. 

Χανιά: 3 εκατομμύρια ευρώ σε offshore έκρυβε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Δεκάδες ζευγάρια που πήγαν στο κέντρο αυτό φοβούνται ότι οι κατηγορούμενοι πάτησαν πάνω στο πόνο τους και στη λαχτάρα τους να αποκτήσουν ένα παιδί και τελικά τους εξαπάτησαν. Ήταν όντως αποτυχημένες οι εξωσωματικές στις οποίες υποβλήθηκαν; Μήπως το γενετικό υλικό τους χρησιμοποιήθηκε σε άλλες παράνομες ιατρικές διαδικασίες, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν; 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Γωγώς Αποστολάκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, ήδη πολλά από τα ζευγάρια βρίσκονται σε επαφή με δικηγόρο και εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν ομαδικά στη Δικαιοσύνη αναζητώντας απαντήσεις.

Χανιά: Έρευνα για παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών

Την ίδια ώρα, η Εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει σήμερα πως στις 28 Ιουλίου του 2020, η Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής έπειτα από έλεγχο που έκανε στο εν λόγω κέντρο επέβαλε πρόστιμο 1.500 ευρώ και ανάκληση της άδειας λειτουργίας για 6 μήνες.

Κάτι που όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν έγινε, αφού το κέντρο γονιμότητας φαίνεται να λειτουργεί αδιαλείπτως χωρίς να έχει κλείσει ούτε μια ημέρα την επίμαχη περίοδο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top