Εικόνες ντροπής: Πυροσβέστες κοιμούνται σε καρέκλες μετά τη φωτιά στη Ρόδο

Τι απαντά η Πυροσβεστική

Οργή προκαλούν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, στις οποίες φαίνονται κουρασμένοι πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, να κοιμούνται σε καρέκλες και τραπέζια στο κατάστρωμα του πλοίου κατά την επιστροφή τους. 

Φωτιά στη Ρόδο: Η Κύπρος αναλαμβάνει την αναδάσωση του νησιού

Επιβάτες του πλοίου της γραμμής είδαν τους εξουθενωμένους πυροσβέστες να κοιμούνται ακόμα και στο πάτωμα και εξοργίστηκαν που δεν υπήρχε κάποια πρόβλεψη για την διευκόλυνση της επιστροφής τους. Πηγές από την Πυροσβεστική απαντούν ότι «έγινε κάθε προσπάθεια ώστε να γυρίσουν όλοι έχοντας καμπίνα».


Σε φωτογραφία, που όπως ανέφερε ο συνθέτης Νίκος Τουλιάτος τράβηξε ο ίδιος, φαίνονται στελέχη της Πυροσβεστικής που επιστρέφουν από το νησί της Ρόδου να ακουμπούν πάνω σε τραπέζια του καταστρώματος για να μπορέσουν να κοιμηθούν. Ο μουσικός αναφέρει ότι είδε πυροσβέστες «να κοιμούνται στα πατώματα ή στο τραπέζι ή να είναι όρθιοι».

Πηγές της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι έγινε κάθε προσπάθεια να βρεθούν καμπίνες για τους πυροσβέστες στα πλοία επιστροφής από Ρόδο σε Πειραιά, αλλά λόγω της περιόδου και επειδή ήδη οι ταξιδιώτες είχαν κλείσει καμπίνες εδώ και καιρό, κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top